Vliegende robots plukken fruit in Israël - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Wetenschap en technologie

Vliegende robots plukken fruit in Israël

Christian Kromme 3 min leestijd 29 maart 2023

Elke dag nemen robots meer taken over die traditioneel menselijke arbeid vereisen. En terwijl ze steeds gewoner worden, blijven hun mogelijkheden groeien. Het nieuwste voorbeeld komt uit Israël, waar vliegende robots worden gebruikt om fruit te plukken.

De autonome drones, ontwikkeld door Tevel Robotics, zijn uitgerust met camera’s en kunstmatige intelligentie om rijpe vruchten te identificeren en te selecteren. Vervolgens plukken ze de vruchten voorzichtig van de boom met een unieke, door het bedrijf ontwikkelde greep. Het hele proces is veel sneller en efficiënter dan de traditionele methoden en vereist geen extra mankracht.

Dit is nog maar één voorbeeld van hoe robotica de manier waarop we leven en werken verandert – en het zal zeker de landbouw wereldwijd beïnvloeden. Met dit soort vooruitgang is het niet te zeggen wat robots nog zullen kunnen doen. De robots van het bedrijf zijn ontworpen om tussen de bomen te vliegen en autonoom fruit te plukken.

“Deze technologie maakt het proces niet alleen veel sneller, maar neemt ook de handmatige arbeid weg en stelt landbouwbedrijven in staat hun productiviteit uit te breiden”

Grenzen verleggen

Het bedrijf verlegt de grenzen van de landbouwtechnologie opmerkelijk. Door robots te ontwerpen die autonoom tussen de bomen vliegen en fruit plukken, ontsluiten zij mogelijkheden voor zowel kleine als grote landbouwbedrijven om te profiteren van de voordelen van automatisch oogsten. Deze technologie maakt het proces niet alleen veel sneller, maar neemt ook de handmatige arbeid weg en stelt landbouwbedrijven in staat hun productiviteit uit te breiden. De mogelijkheden die drones nu bieden zijn inspirerend – de tijd zal leren welke andere grenzen zij ons in de toekomst zullen helpen overwinnen.

De robots die vandaag door de landbouwers worden gebruikt, beschikken over beeldherkenningscapaciteiten en kunstmatige intelligentie (AI) die hen in staat stellen rijpend fruit nauwkeurig te identificeren, het te plukken en het te verzamelen, en dat alles met behoud van de gezondheid van de plant zelf – een prestatie die nog nooit eerder in de landbouw is vertoond. Deze opmerkelijke technologie geeft ons een kijkje in de toekomst van de landbouw en hoe robots de gewasopbrengsten kunnen verbeteren en de arbeid voor landbouwers wereldwijd kunnen verminderen. Het is niet te zeggen welke andere ontwikkelingen zich zullen voordoen naarmate onderzoekers zich verder verdiepen in beeldherkenningstechnologie en AI.

Personeelstekort

In Israël is het personeelstekort al lang een probleem voor veel boeren die voor hun werk afhankelijk zijn van handarbeid. Dankzij de technologische vooruitgang ziet de industrie nu echter het licht aan het eind van de tunnel. Door geautomatiseerde hulpmiddelen in hun dagelijkse werkzaamheden op te nemen, kunnen Israëlische landbouwers het tekort aan werknemers adequaat beheren en tegelijkertijd de arbeidskosten verlagen en de gewasopbrengsten verhogen. Dit is niet alleen een win-winsituatie voor de landbouwers, maar het herinnert er ook aan hoe technologie kan worden ingezet om problemen op te lossen die voorheen als te moeilijk werden beschouwd.

Ook noten en groenten

Tevel Robotics tilt zijn bedrijf naar een heel nieuw niveau. Zoals hun naam al doet vermoeden, hebben zij zich tot dusverre toegelegd op robotica in de landbouwsector – het stroomlijnen en automatiseren van tijdrovende taken met indrukwekkende, efficiënte oplossingen die landbouwers betere resultaten geven. Maar nu, dankzij het innovatieve karakter en de ambitieuze doelstellingen van Tevel Robotics, breiden ze hun activiteiten uit naar andere landbouwproducten, met name noten en groenten. Dit is geweldig nieuws voor zowel landbouwers als consumenten, aangezien bedrijven zo de kans krijgen hun productiviteit te verhogen en tegelijkertijd versere producten tegen betere prijzen te leveren.

Het team van Tevel Robotics verandert de landbouwindustrie door boeren een oplossing te bieden in het tekort aan arbeidskrachten. Hun autonome robots zijn ontworpen om tussen de bomen te vliegen, rijp fruit te identificeren en het te plukken zonder de plant te beschadigen. Boeren in Israël gebruiken de robots momenteel, maar ze worden ook getest in andere landen, zoals Spanje en Chili. Tevel Robotics is van plan zijn activiteiten uit te breiden naar andere landbouwproducten, zoals noten en groenten. Dus, waar kunt u ai, robotica en drones gebruiken in uw bedrijf? De mogelijkheden zijn eindeloos!