Vliegend naar je werk - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Wetenschap en technologie

Vliegend naar je werk

Christian Kromme 2 min leestijd 7 juli 2022
FotoJetson ONE
Verkort reistijd met 90%

Jetson ONE, een Zweeds bedrijf voor elektrische, vliegende auto’s, laat ons de toekomst van het pendelen zien. In een video de ze vrijgegeven hebben, zie je de CEO in zijn vliegende auto naar zijn werk gaan. Het vaartuig verkort de reistijd met bijna 90%, vergeleken met de traditionele wegopties. Dit is nog maar het begin voor Jetson ONE, dat volgend jaar zijn eerste vliegende auto’s aan klanten zal leveren. Maak je klaar voor de toekomst!

Geen files

Dit is maar één voorbeeld hoe vliegende auto’s onze manier van reizen veranderen. Het is niet alleen efficiënter, het is ook leuker! Met vliegende auto’s hoef je je geen zorgen te maken over files of woede op de weg. We kunnen allemaal komen waar we willen zijn, zonder te stressen. Dat is goed voor onze gezondheid en voor het milieu. Hoewel Jetson ONE pas volgend jaar zijn eerste vliegende auto’s aan klanten zal leveren, zijn ze nu al uitverkocht.

Gewicht verminderen

De maximumsnelheid van het toestel is zo’n 100 kilometer per uur en je kunt slechts 20 minuten vliegen voordat de batterijen moeten worden opgeladen. Het laadvermogen van ongeveer 95 kilo suggereert dat zwaardere vliegers hun gewicht zullen moeten verminderen, alvorens de besturing te nemen. LiDAR-sensoren zorgen voor het vermijden van obstakels en een drievoudige redundante vluchtcomputer zal het gebruiksgemak en de veiligheid verbeteren, evenals de mogelijkheid van het vliegtuig om te vliegen met een uitgevallen motor.

De enige echte belemmering voor iemand om piloot te worden van een Jetson ONE vliegende auto is de eVTOL ritprijs van bijna 90.000 dollar. Dat prijskaartje, dat veel meer gewicht in de schaal legt dan de gewichtsbeperkingen voor de gebruikers, zal vrijwel zeker de belangrijkste reden zijn waarom niet ’iedereen’ piloot wordt.