Levitatietechnologie maakt assemblage zonder aanraking mogelijk - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Wetenschap en technologie

Levitatietechnologie maakt assemblage zonder aanraking mogelijk

Christian Kromme 1 min leestijd 29 september 2022
FotoUniversidad Publica de Navarra

Er is een nieuwe technologie ontwikkeld die een revolutie in de bouwsector teweeg kan brengen. Met levitatietechnologie kunnen voorwerpen in elkaar worden gezet zonder ze ooit aan te raken! Deze verbazingwekkende innovatie werd gedemonstreerd door een team van onderzoekers van de Spaanse Universidad Publica de Navarra. Het Leviprint-systeem maakt gebruik van akoestische levitatie om bouwmaterialen in de lucht te houden, zodat ze zonder enig contact kunnen worden gemanipuleerd. Dit kan de manier waarop we alles bouwen ingrijpend veranderen, van huizen tot bruggen en van auto’s tot speelgoed.

Sneller, makkelijker en veiliger bouwen

Deze technologie heeft het potentieel de manier waarop wij dingen bouwen, fundamenteel te veranderen. Het kan de bouw sneller, makkelijker en veiliger maken. We zouden levitatietechnologie ook kunnen gebruiken in andere industrieën, zoals de verwerkende industrie of de gezondheidszorg. Deze innovatie is een opwindend voorbeeld van hoe digitalisering ons leven kan verbeteren. Het team is van mening dat deze technologie binnen vijf tot tien jaar kan worden gecommercialiseerd. Het is dus niet ondenkbaar dat Leviprint-systemen binnenkort wereldwijd op bouwplaatsen zullen worden gebruikt!

Toepassingen

Het is interessant te zien hoe deze technologie zich gaat ontwikkelen en welke toepassingen zij in de toekomst zal krijgen. Levitatietechnologie kan een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we dingen bouwen. Ik kan niet wachten om te zien waar ze nu mee komen!

Wat zijn jouw gedachten over deze verbazingwekkende technologie? Laat het ons weten.