Krachtige holografische camera kan overal doorheen kijken - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Wetenschap en technologie

Krachtige holografische camera kan overal doorheen kijken

Christian Kromme 2 min leestijd 27 oktober 2022
FotoBIGSTOCKPHOTO

Wat als je door muren, mist en menselijk vlees kon kijken? Met de nieuwe holografische camera kan dat! Wetenschappers hebben een camera gemaakt die beelden kan reconstrueren van objecten die aan het zicht zijn onttrokken. Dit krachtige apparaat kan allerlei toepassingen hebben, van beveiliging tot geneeskunde.

Potentiële toepassingen enorm

De potentiële toepassingen van deze technologie zijn enorm. Bij beveiliging kan de camera worden gebruikt om verborgen wapens of explosieven op te sporen. In de geneeskunde zou de camera kunnen worden gebruikt om in het menselijk lichaam te kijken, zonder een invasieve operatie uit te voeren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Synthetische golflengte holografie

De camera maakt gebruik van een systeem om licht op te vangen dat ’synthetische golflengte holografie’ wordt genoemd. Dit systeem verstrooit laserlicht op verborgen objecten en kaatst het terug naar de camera. Een AI reconstrueert de signalen om een beeld van het verborgen object te maken.

Beveiliging en geneeskunde

Deze krachtige camera zou een groot aantal toepassingen kunnen hebben, van beveiliging tot geneeskunde. De potentiële implicaties zijn enorm en fascinerend. We kunnen niet wachten om te zien wat wetenschappers met deze fantastische nieuwe technologie doen!

Werking van organen

Deze baanbrekende technologie kan onze kijk op de wereld veranderen. Stel je voor dat je de binnenkant van een menselijk lichaam en de werking van de organen in real time ziet zonder een ziekenhuis te bezoeken. We zijn een stap dichter bij die realiteit met deze ongelooflijke holografische cameratechnologie. Blijf kijken voor meer verbazingwekkende vooruitgang in wetenschap en technologie.

Wat vind je van dit nieuws? Deel je gedachten met ons.