Imagen is het AI systeem van Google dat fotorealistische beelden maakt van ingevoerde tekst - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Wetenschap en technologie

Imagen is het AI systeem van Google dat fotorealistische beelden maakt van ingevoerde tekst

Christian Kromme 1 min leestijd 14 juni 2022
Fotowww.christiankromme.nl
Go Digital

Wat is er gebeurd? Als men vroeger een afbeelding wilde genereren op basis van een tekstbeschrijving, had men gespecialiseerde hulpmiddelen en veel expertise nodig. Maar nu is er ‘Imagen’.

‘Imagen’ is een AI-systeem (Artificial Intelligence) dat fotorealistische afbeeldingen maakt van ingevoerde tekst. Het is beschikbaar voor iedereen met een computer en een internetverbinding. Je hebt alleen wat tekst nodig en ‘Imagen’ doet de rest. Het is een belangrijke nieuwe ontwikkeling die de kracht van AI toont, om nieuwe dingen te creëren uit bestaande gegevens. Met ‘Imagen’ kunnen we allerlei nieuwe beelden ontwikkelen, die voorheen niet bestonden, en die voor allerlei doeleinden gebruiken.

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Dit is belangrijk, omdat het aantoont dat, zelfs nu AI steeds beter wordt in het creëren van dingen, wij mensen nog steeds een belangrijke rol spelen. Wij beslissen wat voor beeld we met ‘Imagen’ creëren. Zelfs als AI krachtiger wordt, moeten wij er controle over houden, zodat we het voor het goede blijven gebruiken. Maar stel je eens voor hoe deze nieuwe technologie artistieke en ontwerpbanen zal beïnvloeden. Je vertelt het AI-systeem wat voor website, logo of product je voor ogen hebt en het systeem begint het voor je te ontwerpen. Niet één versie, maar misschien wel duizenden versies.

Ik ben benieuwd wat mensen gaan creëren met ‘Imagen’. Wat ga jij maken?