Hybride luchtvoertuigen klaar voor de start met commerciële vluchten in 2026 - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Wetenschap en technologie

Hybride luchtvoertuigen klaar voor de start met commerciële vluchten in 2026

Christian Kromme 1 min leestijd 15 september 2022
FotoAirlander

Het vliegtuig van de toekomst stijgt binnen een paar jaar op! Hybrid Air Vehicles heeft aangekondigd dat hun duurzame luchtschip, de Airlander, in 2026 klaar zal zijn voor commerciële vluchten. Dit vliegtuig is uniek omdat het op hybride kracht werkt, met zowel gas- als elektromotoren. Het is een milieuvriendelijk vliegtuig, aangezien het geen uitstoot produceert. De Airlander kan tot 100 passagiers tegelijk vervoeren en snelheden tot 130 km per uur halen.

Wat zijn de gevolgen hiervan voor mensen en reizen?

Dit luidt een verschuiving in de vliegtuigindustrie in, naar meer duurzame en milieuvriendelijke praktijken. De Airlander is revolutionair, want hij produceert geen uitstoot. Dit betekent dat het luchtvervoer in de toekomst duurzamer kan worden, wat goed nieuws is voor het milieu. Mensen die zich zorgen maken over de milieueffecten van reizen, hebben hiermee een extra optie om te overwegen wanneer zij hun reizen plannen.

Wat denk jij?

Denk jij dat hybride vliegtuigen de weg van de toekomst zijn? Denk je dat ze de traditionele vliegtuigen zullen kunnen vervangen? Laat ons weten wat je denkt!