Hoe het nabootsen van menselijke acties de capaciteiten van robots kan verbeteren - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Wetenschap en technologie

Hoe het nabootsen van menselijke acties de capaciteiten van robots kan verbeteren

Christian Kromme 2 min leestijd 1 maart 2023
FotoiStockfoto

Heb je er ooit van gedroomd dat je robot je helpt met dagelijkse taken? Nou, die droom wordt werkelijkheid dankzij Deep Learning Robotics (DLR) en hun nieuwe robotbesturingssoftware. Deze software, onlangs geïntroduceerd op CES, is een gamechanger in de robotica. Hiermee kunnen gebruikers robots zo natuurlijk en intuïtief mogelijk taken aanleren – door de taak gewoon te demonstreren.

Stelt je zich eens voor dat je je robot kunt laten zien hoe hij de was moet opvouwen of de vaatwasser moet inruimen, met slechts een eenvoudige demonstratie. Dit wordt mogelijk gemaakt door DLR’s geavanceerde algoritmen voor machinaal leren, die robots in staat stellen te leren door menselijke handelingen te observeren en na te bootsen. Dit maakt ingewikkelde instructies overbodig en maakt het voor iedereen toegankelijk om robots nieuwe taken te leren.

Eindeloze mogelijkheden

Maar de voordelen van deze software gaan veel verder dan alleen ons leven wat gemakkelijker maken. Het kan een revolutie teweegbrengen in industrieën zoals industriële productie en domotica. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en de aanpasbaarheid aan een groot aantal robots en toepassingen zijn de mogelijkheden eindeloos.

“We zijn enthousiast om deze geavanceerde technologie aan de wereld voor te stellen”, zegt Aviv Vana, Marketing Director van DLR. “Ons doel is om het voor iedereen gemakkelijk te maken om het volledige potentieel van robots te ontsluiten, ongeacht de technische expertise. Deze revolutionaire software zal het gebruik en de toepassing van robots in diverse industrieën sterk uitbreiden.”

“Het gaat niet om het vervangen van mensen; het gaat om het vergroten van onze mogelijkheden en om menselijker te worden”

De menselijke vermogens verbeteren

Dit is nog maar het begin van hoe robots de menselijke capaciteiten kunnen verbeteren. Door ons in staat te stellen hen taken te leren op een manier die voor ons het meest natuurlijk en intuïtief is, kunnen wij naadloos met hen samenwerken. Het gaat niet om het vervangen van mensen; het gaat om het vergroten van onze mogelijkheden en om menselijker te worden.

Stel je een wereld voor waarin robots en mensen naadloos samenwerken. We kunnen erop vertrouwen dat ze de vervelende en repetitieve taken op zich nemen, zodat we ons kunnen concentreren op de belangrijkere en zinvollere aspecten van ons leven. Dit is de toekomst die de nieuwe software van DLR helpt creëren. En het beste deel? De software is nu beschikbaar en compatibel met een reeks robotplatforms. Dus, wacht niet langer. Ontgrendel het volledige potentieel van robots en zie hoe ze uw capaciteiten kunnen vergroten en u kunnen helpen menselijker te worden.