Hoe een nieuwe AI-app ons helpt met tijdreizen - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Wetenschap en technologie

Hoe een nieuwe AI-app ons helpt met tijdreizen

Christian Kromme 2 min leestijd 3 januari 2023
FotoBigstockfoto

Stel je voor dat je jezelf kon zien als je in het oude Griekenland zou leven of herboren zou zijn als een negentiende-eeuwse poolreiziger. Het klinkt als iets uit een sciencefictionfilm, maar het is mogelijk met de nieuwe app ‘AI Time Machine’. Met deze app kan iedereen pixelperfecte weergaven van zijn gezicht maken in de stijl van verschillende historische periodes. Niet vreemd dus dat deze app het internet stormenderhand verovert.

“Met AI Time Machine kun je jezelf in een paar klikken zien als een Egyptische farao, een middeleeuwse ridder, een 19e-eeuwse heer of dame, een astronaut en nog veel meer”, schrijft het bedrijf op zijn website. De app vereist dat je tussen de tien en 25 foto’s van jezelf uploadt, variërend van foto’s van je hele lichaam tot close-up foto’s. Hoe meer variatie in de foto’s, hoe beter de resultaten. 

Machinaal leren

AI Time Machine gebruikt een algoritme voor machinaal leren om de geüploade foto’s te interpreteren en weer te geven in de stijl van verschillende historische perioden. De app is nog in de beginfase, dus er zijn enkele grenzen aan wat hij kan doen. Hij kan bijvoorbeeld nog geen Renditions genereren van gekleurde mensen in elk tijdperk, omdat er niet genoeg gegevens zijn voor het algoritme om mee te werken. MyHeritage hoopt echter de mogelijkheden van de app uit te breiden naarmate meer mensen hem gebruiken en foto’s uploaden. 

“AI Time Machine is een leuke en intrigerende nieuwe app waarmee gebruikers kunnen tijdreizen zonder hun huis te verlaten”

Ook indrukwekkend aan AI Time Machine is dat het niet alleen filters toepast op je foto’s zoals andere apps dat doen. In plaats daarvan worden je kenmerken volledig hertekend, zodat ze er authentiek uitzien in de gekozen periode. Als je jezelf bijvoorbeeld ziet als een oude Egyptische koningin, geeft de app je een realistische weergave met Egypte-specifieke kapsels en sieraden. 

Conclusie

AI Time Machine is een leuke en intrigerende nieuwe app waarmee gebruikers kunnen tijdreizen zonder hun huis te verlaten. Als je wilt zien hoe je eruit zou zien in een andere periode, heb je alleen een paar foto’s en een gevoel van nieuwsgierigheid nodig. Waarom probeer je het dan niet? Wie weet ga je wel terug in de tijd.