Grenzeloze robotica: kunstmatige intelligentie helpt thuiskwekers - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Wetenschap en technologie

Grenzeloze robotica: kunstmatige intelligentie helpt thuiskwekers

Christian Kromme 2 min leestijd 18 augustus 2022
FotoAnnaboto

Als samenleving zijn we voortdurend op zoek naar manieren om ons leven makkelijker te maken. Boundless Robotics maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om thuiskwekers moeiteloos eetbare planten te laten produceren. Met een systeem genaamd ‘Annaboto’ neemt dit bedrijf de uitdagingen van het thuis kweken weg en stelt het mensen in staat hun verse producten met weinig moeite te kweken. Wie wist dat AI zo’n positieve invloed kon hebben op onze voedselproductie?

Bevordering duurzaamheid

Het gebruik van kunstmatige intelligentie op deze manier kan bijdragen aan de bevordering van duurzaamheid en medicijn-/voedselzekerheid. Dit systeem is niet alleen efficiënt, maar vereist ook minder water dan de traditionele methoden om planten te kweken. In een wereld waarin klimaatverandering een reële en dringende dreiging is, bieden producten als Annaboto een sprankje hoop dat we manieren kunnen vinden om duurzaam te leven zonder aan gemak in te boeten. Technologie heeft alles te maken met het beheersen van complexiteit en exponentiële technologie zal ons helpen exponentiële complexiteit te beheersen. In de nabije toekomst zal iedereen zijn eigen voedsel, kruiden en medicijnen kunnen kweken.

FotoAnnaboto
Binnenshuis voedsel verbouwen

De volgende stap voor Boundless Robotics is de technologie te blijven verbeteren, zodat deze door meer mensen kan worden gebruikt. Het bedrijf werkt ook aan een versie van Annaboto die kan worden gebruikt om binnenshuis voedsel te verbouwen, wat een doorbraak zou betekenen voor stadsbewoners die van verse, gezonde producten willen genieten zonder hun huis te hoeven verlaten. We kunnen niet wachten om te zien waar dit bedrijf nog mee komt!

Heb je een thuiskweeksysteem? Laat het ons weten!