Google brengt levensechte holografische videobelcabines naar een kantoor in jouw buurt - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Wetenschap en technologie

Google brengt levensechte holografische videobelcabines naar een kantoor in jouw buurt

Christian Kromme 2 min leestijd 1 december 2022
FotoPixabay

Stel je voor dat je een videogesprek kunt voeren met je CEO, collega’s of klanten dat zo levensecht aanvoelt dat het lijkt alsof ze bij je in de kamer zitten. Niet langer een futuristische scène uit een Hollywoodfilm, maar werkelijkheid met Google’s Project Starline. Project Starline is een video-cabine die 3D-beelden en hogeresolutiecamera’s gebruikt om een onvergetelijke ervaring te creëren voor beide gesprekspartners. Het beste deel? Er is geen onhandige headset nodig, waardoor het veel toegankelijker is dan andere soortgelijke technologieën. Na succesvolle tests breidt Google zijn programma uit met zakelijke partners zoals Salesforce en T-Mobile. Deze technologie zal zeker de manier waarop we met elkaar omgaan en zakendoen voor altijd veranderen.

Hoe het werkt

Dus hoe werkt het? Volgens Google: “Project Starline vereist aangepaste hardware aan beide uiteinden van het gesprek: Het Starline-displaysysteem in elke kamer creëert een interactief lichtveld dat levensgrote hologrammen van mensen ver weg kan nabootsen. Om iemand in 3D te zien en te horen, ga je voor het scherm zitten of staan en kijk je natuurlijk rond, zoals je in het echt zou doen.” Met andere woorden, met behulp van baanbrekende lichtveldtechnologie heeft Google een ervaring gecreëerd die voelt alsof je in dezelfde ruimte bent als de persoon aan de andere kant van het scherm.

De voordelen van Project Starline

Deze technologie biedt eindeloze mogelijkheden voor zowel persoonlijke als professionele interacties. Voor bedrijven kan dit worden gebruikt voor verkooppresentaties, opleidingsseminars of zelfs teambuildingoefeningen. Ook de gevolgen voor de klantenservice zijn enorm. Klanten hoeven niet langer in de wacht te staan of worden doorverbonden met meerdere mensen; in plaats daarvan kunnen ze al hun vragen in één klap beantwoord krijgen door te spreken met een levensecht hologram van een medewerker van de klantenservice. De potentiële toepassingen zijn eindeloos en zullen zeker een revolutie veroorzaken in ons leven en werk.

 Conclusie:

Google’s Project Starline is een baanbrekende nieuwe technologie die de manier waarop we met elkaar omgaan – zowel professioneel als persoonlijk – zeker zal veranderen. Door de grenzen tussen de fysieke en digitale wereld te vervagen, kunnen we binnenkort levensechte gesprekken voeren met iedereen in de wereld zonder ooit ons huis of kantoor te hoeven verlaten. Met zo’n enorm potentieel is het spannend om na te denken over hoe deze technologie onze toekomstige interacties zal vormgeven – en ten goede zal veranderen.