Webex Hologram van Cisco: virtueel vergaderen op een hoger plan - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Wetenschap en technologie

Webex Hologram van Cisco: virtueel vergaderen op een hoger plan

Christian Kromme 2 min leestijd 11 augustus 2022
FotoCisco

Nu hologrammen meer en meer gemeengoed worden, was het slechts een kwestie van tijd voordat zij hun intrede zouden doen in de bedrijfswereld. Cisco neemt op dit gebied het voortouw met zijn nieuwe Webex hologramtechnologie. Met deze technologie kun je tijdens vergaderingen realtime hologrammen van mensen tonen, ongeacht waar zij zich op de planeet bevinden. Dit is een enorme stap voorwaarts in de virtuele vergadertechnologie en zal een revolutie veroorzaken in de manier waarop wij communiceren en zaken doen!

In een wereld die steeds digitaler wordt, mogen we natuurlijk het belang van menselijke contacten niet vergeten. Met deze technologie kunnen we hologrammen van mensen maken die er echt uitzien en aanvoelen. We kunnen vergaderen met mensen van over de hele wereld, zonder ooit ons kantoor of huis te verlaten. Dat is een enorme stap voorwaarts in termen van communicatie, efficiëntie en productiviteit.

De toekomst van vergaderen?

De sky is de limit voor deze technologie. We kunnen niet wachten om te zien hoe hologrammen de manier waarop we elkaar ontmoeten en met elkaar communiceren zullen veranderen. Met Cisco als voortrekker zijn wij ervan overtuigd dat hologrammen een blijvertje zijn. Hologrammen waren vroeger vooral voorbehouden aan de science-fiction scene, maar nu Cisco ze introduceert in Webex, staan ze op het punt de echte wereld binnen te dringen. Zal dit een positief effect hebben op de mensen en de planeet?

Tijdens een recente presentatie in het Cisco Toronto’s Innovation Lab heeft een groep mediavertegenwoordigers het Webex Hologram in actie gezien. Het werk aan dit product gaat door tot het punt waarop het bedrijf volwaardige ‘fotorealistische, realtime hologrammen van echte mensen’ kan lanceren. Als we elkaar virtueel kunnen ontmoeten, met behulp van geavanceerde holografische technologie, hoeven we minder te reizen en dat zal een positief effect hebben op onze planeet. Natuurlijk is niets te vergelijken met persoonlijke ontmoetingen en interacties, maar naarmate deze technologie verbetert, zal zij natuurlijker en menselijker beginnen aan te voelen, waardoor zij een haalbare optie wordt in vergelijking met een persoonlijke ontmoeting.

Ben je enthousiast over de mogelijkheden van hologrammen in het bedrijfsleven? Hoe denk je dat dit de manier waarop wij communiceren en zaken doen zal beïnvloeden? Laat het ons weten!