AI detecteert je emoties door je te scannen met radiosignalen - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Wetenschap en technologie

AI detecteert je emoties door je te scannen met radiosignalen

Christian Kromme 2 min leestijd 30 juni 2022
FotoBigstockphoto
Go Digital

AI’ (Artificial Intelligence) kan je emoties detecteren door je te scannen met radiosignalen.
Kom je wel eens thuis van een lange werkdag en wil je gewoon ontspannen? Nou, binnenkort kan je slimme speaker dat misschien voor je regelen. Onderzoekers van de Queen May University of London hebben een neuraal netwerk ontwikkeld dat menselijke emoties kan interpreteren door ze te scannen met radiogolven. Het netwerk is voor 71% accuraat, wat betekent dat het binnenkort gebruikt zou kunnen worden om instellingen op apparaten, zoals slimme speakers en thermostaten, automatisch aan te passen op basis van hoe jij je voelt.

Stay Human

Deze technologie kan een grote invloed gaan hebben op ons dagelijks leven. Stel je voor dat je thuiskomt na die lange werkdag en dat je slimme speaker automatisch rustgevende muziek begint te spelen, omdat hij weet dat je gestrest bent. Of de thermostaat past de temperatuur aan als jij het warm of koud hebt. Deze technologie kan ons leven comfortabeler en gemakkelijker maken.

‘AI’ kan misschien je emoties herkennen tijdens gesprekken en de omgang met AI-technologie zou comfortabeler kunnen zijn, omdat het algoritme zijn manier van spreken aanpast op basis van de emoties die jij ervaart. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan deze technologie. Ze kan namelijk gebruikt worden om mensen op allerlei manieren te beïnvloeden en manipuleren zonder dat zij het weten. Maar het is aan ons hoe we deze technologie gebruiken!

Wat denk jij? Zou jij een slimme speaker gebruiken die automatisch instellingen aanpast op basis van je emoties? Laat het ons weten!