Pruimbonbons met pistachekruimels - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Sport en lifestyle

Pruimbonbons met pistachekruimels

Marjolein Dubbers 1 min leestijd 17 februari 2022
FotoEigen foto

Dit heb je nodig voor 20 kleine, of 10 grote bonbons
125 gram gedroogde pruimen 

70 gram 70-85% chocolade, in kleine blokjes

20 gram pistachenoten, geroosterd

Snufje zeezout

Zo maak je het
Smelt de chocolade au-bain-marie met het zeezout. Stamp de pistachenoten fijn in een vijzel of gebruik een scherp mes. Pak een pruim met een keukentang of pincet en wentel een paar keer door de gesmolten chocolade. Leg op een bakpapiertje en ga zo door tot alle pruimen op zijn. Bestrooi de bonbons met de pistachekruimels op de nog zachte chocolade. Laat in de koelkast minimaal een uur uitharden. Je kunt ze ook prima invriezen.

Tip: Roer een theelepel sinaasappelrasp door de gesmolten chocolade.