NIEMANDSLAND aflevering 7 | Farma en ethiek - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
NIEMANDSLAND

NIEMANDSLAND aflevering 7 | Farma en ethiek

Redactie 22 oktober 2022

In deze aflevering van NIEMANDSLAND gaat Nico Sloot in gesprek met Wendy Mittemeijer-Ooteman en Dick Bijl over farma en ethiek.

Waar liggen de belangen van bepaalde samenwerkende organisaties in de medische/farmaceutische wereld en in hoeverre doen wij vanuit de reguliere zorg aan genezing of symptoombestrijding? Dick Bijl, arts en epidemioloog en Wendy Mittemeijer- Ooteman medisch-ethisch wetenschapper praten met elkaar over de veranderingen in de medische en farmaceutische industrie en hoe dat zich vertaalt in de zorg en onze samenleving.

“Mensen moeten op basis van eerlijke informatie zelf een keuze kunnen maken of ze zich willen laten v@ccineren”, aldus Dick Bijl.
Wendy Mittemeijer- Ooteman vroeg zich als medisch ethicus en adviseur van de farmaceutische industrie het afgelopen jaar regelmatig af waar de ethiek gebleven is.

Hoe denk jij hierover?

Samen wijzer: help ons impact maken met onafhankelijke achtergrondinformatie. Steun ons met een (maandelijkse) donatie of word mede-eigenaar via https://binformedia.nl/doneer-en-participeer/