Tweelingzielen: hun samenkomen is nodig om het licht te verspreiden - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Tweelingzielen: hun samenkomen is nodig om het licht te verspreiden

Sjoukje Dijkstra 12 min leestijd 29 november 2022
FotoBigstockfoto

Tweelingzielen, je hoort er veel over. Maar wat zijn tweelingzielen eigenlijk? Waarom wordt gezegd dat het voor de wereld nodig is dat zij samenkomen? Tweelingzielencoach Lorraine Vesterink van de Twin Soul School en spiritueel healer Floortje Janssen van Memorable hebben ieder een eigen benadering, maar hetzelfde doel: zoveel mogelijk tweelingzielen “in union” brengen. Allereerst met zichzelf. Dan volgt de union (eenwording) met elkaar vanzelf.

Wat als je iemand tegenkomt die zo veel op je lijkt, die je op alle niveaus aanvult? Met wie je kunt praten, verbinden, lachen en huilen, soms tot diep in de nacht. Als je dan ook nog bizarre overeenkomsten deelt; je ontdekt dat je een zelfde soort achtergrond hebt, bijvoorbeeld je familiesituatie of geloof. Of je was tegelijkertijd op dezelfde plek toen je elkaar nog niet kende. Tel daarbij op hoe ongelooflijk gemakkelijk het voelt als je bij elkaar bent: je het gevoel van thuiskomen hebt. Iets zorgt ervoor dat dit anders voelt dan elke eerdere relatie: de gigantische aantrekkingskracht. Maar tegelijkertijd stoot je elkaar af. Dan gebeurt het vaak dat de man op de vlucht slaat (bindingsangst) en de vrouw obsessief gaat jagen (verlatingsangst).

Waarom gebeurt dit? Marieke ging op zoek: Wat is dit? Hoe kan dit? Marieke is aan het scheiden van haar man. Op haar zoektocht naar antwoorden kwam ze uit bij het fenomeen tweelingzielen. “Het was bizar. Ik herkende zoveel in hem. Nog voor ik hierover wist, had ik al bedacht dat hij (mijn tweelingziel) voor mij heel speciaal was. Ik noemde hem mijn boezemvriend, een soulmate. Mijn betere helft. Dat dacht ik. Later bleek uit een reading dat hij en ik elkaar kenden uit een vorig leven. Ik noemde hem toen ook al zo. Hij was een Amerikaanse soldaat, ik een Joodse (wonend in Italië). Hij was daar op missie en redde me uit handen van de Duitsers. Hij nam me mee naar Amerika waar we samen kort heel gelukkig waren, tot hij op zijn laatste missie ging. De missie om Europa te bevrijden. Hij kwam niet meer terug. Het is dus niet gek dat we in dit leven elkaar weer zijn tegengekomen. We mogen deze oude wond helen… en onze angsten (verlatings- en bindingsangst) loslaten.” 

Op reis

Het lijkt zoiets ongrijpbaars, zweverigs of puur romantisch. Niks is minder waar. Je  tweelingziel ontmoeten, betekent op reis gaan. Of je nu wil of niet. Je oude leventje – dat tot dan toe vooral bestond uit het in stand houden van patronen en angsten – kan gaan wankelen. Je wordt geconfronteerd met jezelf. Ben je nog wel jezelf of ben je jezelf ergens halverwege kwijtgeraakt? Je tweelingziel houdt je daarin (ongewild) een spiegel voor. Die triggert je op alle punten waarop je mag helen. Vaak zijn dat wonden van je innerlijke kind die zijn ontstaan in je jeugd toen je voor het eerst werd afgewezen. Werd je niet gezien en niet gehoord? Dan mag je oude overtuigingen en patronen daarin doorbreken. Jezelf weer op waarde leren schatten en in je kracht gaan staan. Juist doordat je van jezelf kunt houden, omdat je waardevol en goed genoeg bent. Je ego mag afsterven, zodat je vanuit je zielsmissie kunt leven. Daarvoor ben je tenslotte hier. 

“Tweelingzielen die zich tegelijkertijd op een bepaald doel richten, hun zielsmissie, hebben samen een ongelofelijke manifestatiekracht”

Tweelingzielencoach Lorraine Vesterink vertelt over de tweelingzielenreis en haar roeping om zoveel mogelijk tweelingzielen te verenigen. Op 11 november verscheen haar handboek Zo kom je samen met je tweelingziel. Met haar tweelingziel, die ze acht jaar geleden ontmoette, heeft ze nu drie jaar een officiële liefdesrelatie.

Welke naam je aan relatie geeft, maakt volgens Lorraine niet uit. Wel is er een duidelijk verschil met soulmates. “Een tweelingzielenrelatie is niet beter, maar van een andere soort. Van een tweelingziel heb je er maar één, van soulmates wel tien verschillende. Tweelingzielen maken vaak dezelfde keuzes, maar om verschillende redenen. Je verschilt, maar in de kern ben je toch hetzelfde. Het samenkomen is vaak erg lastig, omdat het tegelijk een reis is naar jezelf”, aldus Lorraine. “Ben je op zoek naar een relatie? Dan kun je beter gewoon gaan tinderen. Wil je onvoorwaardelijke liefde ervaren en ben je bereid in de spiegel te kijken; om te zien hoe je jouw mooie ware zelf kan worden? Dan kan het zijn dat je ook op de twin soul journey komt. Mensen worden vaak op dat pad gezet zonder dat ze het in de gaten hebben. Het doel gaat niet om het samenkomen met je tweelingziel, maar om de reis naar je mooiste, ware zelf. De relatie volgt als bonus.”

FotoLorraine met haar nieuwe boek – Foto: Astrid Buijs Fotografie

Toen Lorraine zelf in de tweelingzielenreis kwam, wist ze niet goed wat ze moest denken. “Op een dag – we hadden drie jaar geen contact gehad – wandelden we samen. Hij was nooit uit mijn gedachten geweest. Hij bekende mij toen ook dat ik al die tijd in zijn hoofd had gezeten. Ik wilde van dat obsessieve gevoel af. Op Google zocht ik naar: ‘Waarom kan ik deze man niet loslaten en hij mij niet?’ Opeens kwam er informatie naar voren over twinflames. In Amerika en Engeland waren ze al veel verder met dat thema dan hier, wat zich ook vertaalde in veel informatie. Het ontbrak aan praktische tips, meditaties en affirmaties, waardoor ik nu uiteindelijk zelf een training en boek heb ontwikkeld. Ik ben toen ook echt met mezelf aan de slag gegaan. Met zelfliefde, heling, manifesteren van mijn eigen leven, mijn geluk en zielsmissie. Ik transformeerde: kreeg veel meer zelfvertrouwen en werd een veel krachtiger iemand.”

Al zoekende stuitte Lorraine op veel tweelingzielenplatforms en communities waar tweelingzielen hun verhaal en verdriet delen. Om negativiteit op sommige platforms te vermijden – omdat dit je kan ontmoedigen – adviseert ze de meeste te mijden. “Vaak delen mensen hun verhaal wanneer ze in the dark night of the soul zitten. Dat helpt niet wanneer je net in de goede flow zit, en ook niet als je het zelf net even lastig hebt. Mijn belangrijkste tip is: hou vertrouwen. Verwerk je verleden en laat je verdriet los. Je kunt zo veel lol hebben met je tweelingziel. Mensen maken het elkaar heel moeilijk. Als het dezelfde ziel is en jij besluit dat je samen bent, dan kom je bij elkaar. Hoe makkelijk kan het zijn?”

Vertrouwen

Lorraine wijdt haar leven en werk aan tweelingzielen. Op de vraag of er in 2022 meer tweelingzielen samenkomen, antwoordt ze (bij uitzondering) met hulp van numerologie. “In de getallen van tweelingzielen die versmelten in 2022 komen veel tweeën voor. Het cijfer twee staat voor vertrouwen. Bij meer unions komen dan meer mensen in vertrouwen. En meer mensen die samenleven vanuit positiviteit hebben vaker de drang om verandering te bewerkstelligen. In 2022 is al een groot aantal mensen samengekomen. Meer dan in 2021. Waarom dat is? Ik denk dat het de bedoeling is dat we als mensen vreugde ervaren en onvoorwaardelijke liefde. Tweelingzielen die zich tegelijkertijd op een bepaald doel richten, hun zielsmissie, hebben samen een ongelofelijke manifestatiekracht. Ze versterken elkaar. Daardoor kunnen ze meer betekenen voor de wereld. Als zij tot doel hebben de wereld beter te maken door anderen te helpen bijvoorbeeld, dan verspreidt dat licht zich. Dat werkt aanstekelijk. Al die tweelingzielen samen brengen de aarde naar een hogere frequentie, waardoor het leven automatisch lichter wordt, in plaats van donker.”

Voorwaarde voor vereniging met je tweelingziel is de vereniging met jezelf. “In union met jezelf betekent namelijk ook in union met de bron.” Hierover bestaan volgens Lorraine ook misvattingen. “Sommige mensen denken dat je per sé je innerlijk kind geheeld moet hebben. Dat is niet zo. Natuurlijk is het handig, anders wordt je steeds getriggerd en dat is ingewikkeld. Je kunt jezelf ook verder helen als je samen bent. Ik wilde deze reis uiteindelijk niet meer alleen doen. Na vijf jaar dacht ik: ik ben er wel klaar mee. Het lijkt me leuker om het samen te doen. Toen ik dat besloot, zei mijn tweelingziel: ‘Ik ga nooit meer weg’. Ik moest het wel eerst van binnen besluiten. Feit is: zodra de vrouwelijke tweelingziel dit besluit, doet de mannelijke tweelingziel met je mee. Het moet wel authentiek zijn, vanuit de kern. Je tweelingziel prikt er anders dwars doorheen.”

Hoeveel tweelingzielen zijn er?

Lorraine vertelt: “Er is een theorie dat er 144.000 tweelingzielen zijn. Ik kan dat niet verifiëren. Persoonlijk denk ik dat er veel meer zijn. Toevallig is vier het getal van mijn tweelingziel en van mij. Alles is hier 44. Op dit moment zie ik dat er miljoenen mensen op deze reis zijn. Ik denk dat ze samen kunnen komen als ze trouw blijven aan hun keuzes. Het kan wel zijn dat er 144.000 zijn die als eerste in union komen en dan een voorbeeld zijn voor anderen. Het kan zijn dat ik een van die 144.000 ben die anderen verder helpt.”

In tegenstelling tot veel twin soul-coaches gelooft Lorraine dat je je tweelingziel kunt manifesteren. “Ik zie bij mezelf en vele anderen dat dit wel kan, wanneer het maar authentiek is. Manifesteren lukt alleen als de onderliggende blokkades en angsten zijn opgeruimd. Bijna alle coaches zeggen dat het gaat om goddelijke timing. Ik wijk daarvan af, want ik zeg divine timing is divine aligning. Alginment met de Source. Dat is dus onderdeel van het leerproces dat je in lijn leert te zijn met je bron.”

Op 11 november precies om 11:11 uur werd het handboek voor onvoorwaardelijke liefde verkrijgbaar: Zo kom je samen met je tweelingziel. Hier kun je het aanschaffen: https://www.twinsoulschool.com/product/handboek-zo-kom-je-samen-met-je-tweelingziel/

“De tweelingzielenreis is een spiritueel pad waarin je versneld gaat ontwaken. De reis leert je compleet onafhankelijk te worden van alles en iedereen.”

“Je tweelingziel ontmoet je op een onverwacht en vaak onhandig moment in je leven. Het zet je leven op zijn kop en door de gemeenschappelijke diepte van deze verbinding raak je verward en overweldigd”, aldus healer & Therapeut Floortje Janssen van praktijk Memorable. “Tweelingzielen staan in verbinding met het goddelijke, het is een heilige verbinding die beschermd wordt door engelen en gidsen. Ze dragen bij aan het realiseren van de ‘nieuwe aarde’. Deze nieuwe aarde gaat over een leven in harmonie en onvoorwaardelijke liefde.”

Floortje helpt – net als Lorraine – mensen tot onvoorwaardelijke liefde te komen. Alleen heeft zij daarvoor haar eigen aanpak, gestoeld op een andere overtuiging. “Ik geloof niet dat je je tweelingziel kunt manifesteren. Daarin ben ik heel stellig. Het gaat hier om iets heiligs. Het universum bepaalt. Het gaat om divine timing. En wanneer ik over union spreek, dan heb ik het over een harmonieuze vereniging die leidt tot een permanent leven samen. Harmonieus betekent dat beide tweelingzielen alle karmische stukken – los van elkaar – hebben opgelost en dat het ego geen enkele plek meer inneemt in hun leven. Union vindt collectief plaats, dan komen meerdere tweelingzielen samen, tegelijkertijd in een korte periode. Dit verloopt in golven. De timing is bepaald door het universum. De voorspelling is dat er een uniongolf plaatsvindt eind 2022 en twee in 2023.”

FotoFloortje Janssen – eigen foto

Floortje helpt iemand om de verbinding te versterken met wie hij werkelijk is. “Pas wanneer je weet wie je werkelijk bent, kun je al het andere gaan loslaten. Hiermee bedoel ik  overtuigingen, oordelen en andere aangeleerde patronen. De nieuwe aarde leert ons dat we ons niet meer hoeven aan te passen aan de buitenwereld, maar dat het gaat om onze binnenwereld en hieraan trouw te blijven. Dat is het pad van onvoorwaardelijke liefde. Het is een spiritueel pad, het gaat over afscheid nemen van oude energie. Het is een intense reis waarin je een wedergeboorte ervaart doordat je afscheid neemt van het ego.”

Afscheid van het hoofd

Tweelingzielen moeten onafhankelijk van elkaar een pad bewandelen volgens Floortje. “De vrouwelijke energiedrager bewandelt het spirituele pad, de mannelijke energiedrager bewandelt het aardse pad. Daarin zit een duidelijk verschil. De mannelijke energiedrager is degene die via aardse lessen zichzelf ‘ontwikkelt’. De primaire vrouwelijk energiedrager keert naar binnen en ontwikkelt zichzelf door te voelen. Ze leert dat ze de sleutel in handen heeft als het gaat om harmonie tussen haar en haar tweelingziel. Het is de vrouwelijke energiedrager die balans aan brengt in de energie, door deze energie in haar zelf telkens opnieuw te centreren. Daar komt bij dat ze leert dat er meer is tussen hemel en aarde.”

Floortje vindt dat je affirmeren – het uitspreken van korte bekrachtigende zinnetjes tegen jezelf – kunt inzetten om jezelf positiever te voelen. Zij vindt dat de echte weg naar union en de ziel afscheid nemen is van het hoofd. “Alles wat mentaal gevoed wordt, belemmert de union. Je moet je eerst bewust worden wie je in wezen bent. Verbonden te zijn. Ervaren dat je alles al bent. In het woordje ‘alleen’ zit het ook verborgen. Je bent ‘al één’. Ik werk daarin meer vanuit de oosterse invloeden en ontleen veel waarde aan de inzichten van bijvoorbeeld Eckhart Tolle. Eén worden met je ziel is de weg naar bevrijding en daarmee naar union.”

In stilte zijn met jezelf

De enige manier om die echt te bereiken is volgens Floortje door in stilte te zijn met jezelf. De tweelingzielenreis gaat over jeZELF. Het zelf is de ziel en gaat over bewustzijn. Wanneer je volledig bewust bent in het nu, ga je inzien dat het lijden van mensen voortkomt uit het verstand en emoties. Dat we ons daarmee zijn gaan identificeren. Als je dat voelt, ben je in staat uit de cirkel van het lijden te stappen. Het pad naar union is het pad van bevrijding. Op het pad van onvoorwaardelijke liefde is er geen dualiteit meer. Veel tweelingzielen worstelen hiermee, omdat hun hele leven op het moment van de ontmoeting is ingericht op dualiteit. Het pad dwingt je compleet onafhankelijk te zijn van alles en iedereen, dus ook emotioneel en financieel. In mijn ogen lijden alle tweelingzielen aan een bepaalde vorm van afhankelijkheid. Dat mogen ze oplossen.”

Het zwaarste pad dat er is

De tweelingzielenreis is volgens Floortje het zwaarste pad dat er is. “Wanneer je iemand ontmoet bij je wie alles vindt wat je ooit gezocht hebt en je moet van deze persoon ook weer afscheid nemen, dan staat je hele wereld op zijn kop”, zegt ze. “Zo lang er nog ego is, zullen tweelingzielen elkaar aantrekken en afstoten. Net zo lang tot alle lessen geleerd zijn. Dit vraagt van de meeste tweelingzielen hun leven 180 graden te keren. In mijn praktijk ontvang ik dagelijks tweelingzielen. Er is een grote verscheidenheid aan complexiteit.”

Het ‘alleen en in stilte zijn’ is voor veel tweelingzielen onderdeel van hun reis naar binnen. Voor de meeste tweelingzielen blijkt dit niet gemakkelijk. “Er is dan healing nodig en energiewerk om het teveel aan lage en daarmee donkere energie bij hen weg te halen”, aldus Floortje. “Soms moeten karmische stukken uit familielijnen worden opgelost of toxische relaties worden verbroken. Soms hebben we te maken met demonen en entiteiten, soms met invloeden van zwarte magie. Iedere tweelingzielenreis is uniek en niet vergelijkbaar. Afhankelijk van de complexiteit, van de hoeveelheid donkere energie die aanwezig is, kan het zijn dat een vereniging in dit leven niet mogelijk is. Reden te meer om ervoor te zorgen dat iedere tweelingziel in ieder geval zijn/haar eigen leven op orde brengt en gelukkig wordt. Want wachten op je tweelingziel kan je hele leven duren en dat is voor niemand gezond.”

“Veel mensen willen graag de tweelingzielenreis begrijpen, maar het valt niet te begrijpen”, zegt ze. “Het is juist de bedoeling dat je het willen begrijpen en weten los kunt laten. Veel denken dat zij hun tweelingziel hebben ontmoet, maar vaak is dit een soulmateverbinding. Soulmates delen geen ziel, maar komen uit eenzelfde zielenfamilie. Deze kun je wel manifesteren in je leven en ook dat kan een harmonieuze relatie zijn. Tweelingzielenrelaties komen in mijn beleving zeer weinig voor, omdat niet iedereen zijn of haar tweelingziel ontmoet en/of in union komt.”

Spirituele kant

Floortje gelooft dat tweelingzielen gestimuleerd worden in union te komen met elkaar, omdat zij ongelofelijk veel licht bij zich dragen. “Dat heeft de aarde nu nodig. Dat is de spirituele kant. Degene met primaire vrouwelijke energie heeft een roeping. Dat is andere mensen licht en liefde brengen. Ze zijn de pioniers van de nieuwe aarde en helpen anderen te ontwaken.” Dat het een spirituele reis is, blijkt ook uit de wonderbaarlijke ‘toevalligheden’ die na de ontmoeting op je pad komen. Ze heeft het dan over dubbele getallen zien of de naam van je tweelingziel en nog zoveel meer wat jou aan diegene doet herinneren. “Als tweelingziel word je geleid door het universum en dat mag je weten ook”, zegt Floortje. “Veel tweelingzielen dromen na de ontmoeting over hun tweelingziel en krijgen ascensiesymptomen zoals lichamelijke tintelingen en een verandering van eetlust. Het komt allemaal voor. De tweelingzielenreis kan en mag niet onderschat worden. Velen zijn wanhopig op deze reis. Je leven staat volledig op zijn kop. Deskundige begeleiding is een must om de rust te bewaken en het vertrouwen te geven dat er licht is aan het einde van de tunnel.”

Meer informatie over Floortje en Memorable: https://memorable.nl/