Paul Rinkens besloot op zoek te gaan naar zichzelf - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Paul Rinkens besloot op zoek te gaan naar zichzelf

Greet Vonk en Anja Jongkind 28 september 2022
FotoCanva

Paul Rinkens is mijn gast in deze aflevering van onze podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’. Paul groeide op in een klein hotel in Maastricht. De stress van ouders op gebied van de liefde, eigenwaarde en vooral financiën maakte grote indruk op hem. Al vroeg neemt hij zich voor om het later anders te gaan doen. Hij wilde echt gelukkig zijn en had de overtuiging dat hij dat zou zijn als hij succesvol zou zijn en veel geld zou verdienen.

Het lukte hem na hard werken om toegelaten te worden door de Hogere Hotelschool en later werd hij eigenaar van succesvolle hotels in Maastricht, Amsterdam en Londen. Hij genoot van het realiseren van zijn droom, maar er was ook altijd een bepaalde onrust en ontevredenheid. De geluksmomenten die hij destijds ervoer bij succes waren op dat moment echt, maar achteraf benoemt hij dat als ‘McDonalds’-geluk.

De onrust ging hem steeds meer parten spelen en met behulp van uiteindelijk 20 jaar anti-depressiva bleef hij toch overeind. Totdat hij een longembolie kreeg. Die voelde als een verlossing en werd het begin van wat hij nu benoemt als zijn ‘mentale striptease’. Hij was altijd goed in relaties onderhouden, maar niet met zichzelf. Hij trok meer en meer ‘kostuums’ uit en ging op zoek naar zijn eigen ‘naaktheid’/puurheid. Een weg die niet meer ophoudt.

Tijdens zijn ont-dekkingsreis volgt hij ook een opleiding tot PostTraumatische Groei-Practitioner en beseft dat hij het eigenlijk liever over PostTraumatische Bloei heeft.

Klik hieronder om direct naar de podcast te gaan:

Spotify

Google

Apple

Weten hoe je sterker wordt door ellende? Volg ook de e-learning Post Traumatische Groei