Mascha Struijk voelde zich als kind zo eenzaam dat ze als 14-jarige besloot dat geen ander kind dat zou mogen voelen - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Mascha Struijk voelde zich als kind zo eenzaam dat ze als 14-jarige besloot dat geen ander kind dat zou mogen voelen

Greet Vonk en Anja Jongkind 24 augustus 2022
FotoCanva

Mascha voelde zich als kind thuis niet gezien. Ze kreeg geen herkenning en erkenning voor wie zij was en voelde zich daardoor al heel jong enorm eenzaam. Op 14-jarige leeftijd besloot ze dat geen enkel kind dat eigenlijk mocht voelen en daar heeft ze haar levenswerk van gemaakt.

Ze ging in de jeugdzorg werken en ontdekte ook daar wat er ontbrak. Ze besloot een bijdrage te gaan leveren aan het verbeteren van de jeugdzorg. Ze schreef het boek ‘In 10 stappen Professional vanuit je hart’ en geeft trainingen op dat gebied. Ook lanceerde ze de ‘Professional vanuit je hart’ podcast.

Mascha heeft zelf veel geleerd van haar moeilijke jeugd en herkent zich sterk in het PTG-gedachtegoed. Ze wil graag, dat ook in de jeugdzorg meer vanuit het PTG-gedachtegoed gewerkt wordt met kinderen, jeugdigen en ouders/verwanten. Velen hebben enorm veel power in huis, maar worden nu vaak als probleemkinderen en probleemouders gezien en behandeld.

Er moet veel meer aandacht komen voor het eigen verhaal van kinderen en hun ouders.

Klik hieronder om direct naar de podcast te gaan:

Spotify

Google

Apple

Weten hoe je sterker wordt door ellende? Volg ook de e-learning Post Traumatische Groei