Marinier Robin Imthorn rende vijf marathons in vijf dagen tijd - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Marinier Robin Imthorn rende vijf marathons in vijf dagen tijd

Greet Vonk en Anja Jongkind 21 september 2022
FotoBigstockphoto

Robin Imthorn is mijn gast in deze aflevering van onze podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’. Robin maakte als marinier in Afghanistan traumatische ellende mee en bijna 10 jaar na zijn missie ging het niet meer. Diagnose: PTSS. Robin schaamde zich voor zijn situatie. Een marinier is toch immers altijd sterk?! Ondanks zijn gevoel van schaamte ging hij in therapie.

Zijn herstelproces was pittig, maar lukte uiteindelijk echt goed nadat hij ook een lichaamsgerichte behandeling kreeg. Inmiddels is Robin weer helemaal geïntegreerd bij het Korps Mariniers. Hij heeft toegankelijke hulp en een gevoel van verbinding enorm gemist toen hij het zo moeilijk had en dat maakte zijn herstel extra zwaar.

Toen hij weer ‘mee kon doen’ besloot hij iets te willen betekenen voor anderen met mentale klachten en heeft hij KNAK opgericht. Mede door het lopen van 5 marathons in 5 dagen lukte het hem om bij defensie en media aandacht te krijgen voor zijn ideeën. Hij wil met KNAK het taboe bij defensie rondom mentale gezondheid doorbreken en een makkelijk toegankelijke hulp creëren voor militairen die het door mentale klachten moeilijk hebben.

Op 10 en 11 september 2022 gaat Robin voor zijn volgende uitdaging. Hij gaat 25 uur achter elkaar hardlopen met een rugzak van 45 kg. Een uur voor alle 25 militairen die het hoogste offer brachten in Afghanistan.

Klik hieronder om direct naar de podcast te gaan:

Spotify

Google

Apple

Weten hoe je sterker wordt door ellende? Volg ook de e-learning Post Traumatische Groei