Lou Niestadt en Pockets vól met Joy - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Lou Niestadt en Pockets vól met Joy

Carool Rijnierse 6 min leestijd 29 april 2022
FotoLinda Hemmes

Lou Niestadt is een ondernemer, inspirator, motivator, illustrator, schrijver, (w)onderwijzeres, podcast maker, mama, nanna (oma) en de partner van Pascal. Zichzelf introduceren vindt ze lastig.

“Mijn grootste Joy haal ik uit het mama en oma zijn. Voor mijn kleinkinderen ben ik Nanna en dat vind ik geweldig. Mijn gezin is mijn passie en mijn doel, daar ligt mijn geluk.”

Ooit werkte ze als model en reisde hiervoor de hele wereld rond. Toen ze op 25-jarige leeftijd onverwacht zwanger raakte, veranderde alles voor Lou. Het moederschap verraste haar en er ging een heel nieuwe wereld voor haar open. Vrij kort achter elkaar kreeg ze drie kinderen en ze kwam erachter dat het reizende leven van een model haar niet meer echt gelukkig maakte. Ze ging op onderzoek uit naar wat haar, naast het mama-zijn, nog meer gelukkig maakte. Waar lag haar passie?

Ze ging doen waar ze blij van werd: ondernemen, tekenen, schilderen en schrijven. Ook al wilde ze nooit schrijver worden, het bleek haar zeer goed af te gaan. Inmiddels liggen er drie boeken en twee uitgeschreven cursussen van haar in de boekwinkels.

Ondertussen was ze geïntrigeerd geraakt door de wet van aantrekking en las alles wat daarmee te maken had. Ze ging experimenteren met deze universele wet. Haar bevindingen vond ze zelf zo interessant en overweldigend, dat ze er twee boeken/online cursussen van heeft gemaakt. Met haar podcasts, video’s, Youtube filmpjes en online webinars helpt ze je door de 28-daagse journey heen. Natuurlijk heb ik zelf ook meegedaan met het 28-daagse experiment ‘Pockets vól met Joy’.

Toeval of niet, maar op dag twee kwam er al een droom voor mij uit. De wens om mooie reportages te mogen maken, fulltime te blijven werken vanuit huis en daar ook nog inkomsten voor te ontvangen. En dat was nog maar het begin.

Naast de ‘Pockets vól met Joy’, is er nu ook de ‘Pockets vól met Vrijheid’.

Inside job

Er zijn, sinds het boek ‘The Secret’ van Rhonda Byrne in 2006 uitkwam, veel esoterische boekwerken en studies te vinden, waar voornamelijk de wet van aantrekkingskracht uitgelegd wordt. Ook bundels die al jaren voor de komst van ‘The Secret’ zijn geschreven. Mijn eigen kast staat er vol mee. Kort gezegd stelt deze wet dat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken. Als jij dus met je gedachten en gevoelens een bepaalde trilling uitzendt, ga je dingen en situaties aantrekken die dezelfde frequentie hebben. Ongeacht of je nu positieve of negatieve trillingen uitzendt. Dat het echt zo werkt, ervaar ik zelf al jaren. Door je hiervan bewust te zijn, is er heel veel in je leven maakbaar en te kneden.

FotoLinda Hemmes

“Tijdens de 28 dagen, zowel bij ‘Joy’ als bij ‘Vrijheid’, ga je op reis naar binnen. Het is een ‘inside job’. Joy staat voor het plezier dat je haalt uit het leven en dat is een gevoel waar alleen jij een waarde aan kan geven. Datzelfde geldt voor het gevoel van vrijheid. Niemand kan dit van je afpakken, want het is een staat van ‘zijn’.”

Lou legt uit waarom ze er een 28-daags experiment van heeft gemaakt.

“Om je iets eigen te maken, moet je het minimaal 28 dagen herhalen. Liever langer nog. Als je Joy een onderdeel van je leven laat worden, zal alles om je heen positief transformeren. En dan wil je niet stoppen na 28 dagen.”

“Als je Joy een onderdeel van je leven laat worden, zal alles om je heen positief transformeren”

Lou wil graag de boodschap overbrengen en iedereen motiveren op zoek te gaan naar haar of zijn eigen schat. Voor elk persoon zal er een ander pad zijn dat leidt tot die plek. Belangrijk is dat je in eerste instantie plezier hebt in wat je doet, zonder maar steeds te blijven streven naar meer en meer.

“Mijn streven naar succes kende geen grens. Iedere keer als ik het behaalde goud in handen had, wilde ik er meer van. En wilde ik mij nog beter ontwikkelen om nog meer te bereiken. Maar door dat te doen, besefte ik dat ik niet aan het genieten was van eerdere behaalde goals. Wat heeft het vinden van Joy voor zin, als je niet geniet van het behaalde resultaat? Dan is Joy geen plezier meer, maar hooguit een opvulling van een leegte. Ik wil mijn dag beginnen met plezier, in plaats van verbetering en meer, meer, meer. Ik wil leven op mijn blote voeten.”

Stroom van positiviteit

Het 28-daagse experiment is veel meer dan alleen een boekje met mooie teksten en opdrachten. Je gaat er echt actief mee aan de gang, met behulp van knippen en plakken, video’s kijken, visualiseren, mediteren en opschrijven waar jij je ‘Joy’ uit haalt. Ook voor de mensen die nog niet weten wat ze willen doen of waar hun passies liggen, is dit een prachtige ontdekkingsreis naar wie je bent en waar JIJ blij van wordt. Door hier je focus op te leggen, gaat er echt veel veranderen. Het is iets wat je zelf moet ervaren, om het te begrijpen.

Voor mij werkt het en ik word er heel erg blij van. Toen ik hoorde dat Lou na Joy verder ging met een nieuw project, de weg naar Vrijheid, wilde ik daar eerst niets van weten. Joy bracht mij namelijk al zoveel, waarom zou ‘Pockets vól met Vrijheid’ een toevoeging voor mij zijn?

FotoLinda Hemmes

“Wanneer je gaat merken dat Joy voor je werkt, kan dit best overweldigend zijn. Je komt in een stroom van positiviteit en het aantrekken van dingen en gebeurtenissen waar jij je focus op hebt gelegd. Opeens heb je die auto, die drukke business, dat huis, die spullen en zoveel meer van wat je ooit wenste. Pas wanneer je het daadwerkelijk in je leven hebt gemanifesteerd kom je erachter of het je ook echt blij maakt. Er kan zoveel op je pad komen, dat je je niet meer vrij voelt. Vrijheid is een staat van ‘zijn’, een gevoel. Zelf kwam ik erachter dat alle spullen die ik verzameld had, ook al was het peperdure kunst, mij helemaal niet meer blij maakte. In plaats van Joy, begon ik onrust te ervaren. Ik voelde mij ‘onvrij’. Na een innerlijke strijd met mezelf, ben ik al die kunst weg gaan halen uit ons huis. En pas toen alles weg was, kon ik weer vrijheid ervaren. De waarheid was dat ik mij veel gelukkiger voelde zonder al die meuk, maar dat vond ik lastig om toe te geven. ‘The truth will set you free, but first it will piss you off’, een quote van Gloria Steinem. Je moet het eerst ervaren om het te kunnen voelen.”

“Keuzes die je maakt in het leven vormen je tot de persoon die je bent”

Echte vrijheid

Wat Lou zegt is waar. Echte vrijheid zit in jezelf. En de belemmeringen om je echt vrij te voelen, zijn meestal dingen die je jezelf oplegt. Dat herken ik wel. Ook hiervoor geldt: als je bepaalde barrières al meer dan 28 dagen doet, worden ze een gewoonte en zijn ze geïntegreerd in je leven. Maar dat wil niet zeggen dat ze er dan ook moeten blijven. Ontspullen en jezelf ontdoen van ballast in je hoofd, met de hulp van ‘Pockets vól met Vrijheid’ zal zeker helpen. Ik kan zo’n handvat wel gebruiken.

Welke handvatten kan en wil Lou ons nog meer aanreiken?

“De keuzes die je maakt in het leven vormen je tot de persoon die je bent. Sta je voor een keuze, vraag je dan niet af wat je wilt doen, maar wie je wilt zijn. Als je weet van jezelf wie je wilt zijn, beantwoordt dat automatisch ook de vraag wat je het liefste wilt gaan doen. Maar dat wil niet zeggen dat je voor de rest van je leven bij een bepaalde keuze moet blijven. Als je er nu blij van wordt, maar over een jaar niet meer, wees dan niet bang om opnieuw op zoek te gaan naar de verschillende opties. Te vaak blijven we ergens in hangen, omdat we bang zijn het vertrouwde te verliezen. Maar in plaats van het vertrouwde te verliezen, verlies je juist je vrijheid. En het gevoel van vrij zijn. Volg wat er aan jou trekt, sta open voor nieuwe dingen en vertrouw erop dat daar jouw Joy en Vrijheid ligt.”

Bronnen:

-Bossy Lady (18-05-2020) , De tien levenslessen van Lou Niestadt.

-Youtube Kukuru. (12 december 2021)

-Spotify ‘Less is much more’ podcast. (19-01-2022)

-Pockets vól met Joy, Lou Niestadt.

-Pockets vól met Vrijheid, Lou Niestadt.