Lotte van Lith worstelde vanaf 12-jarige leeftijd intens met de echtscheiding van haar ouders en ontwikkelde mede daardoor eetstoornissen - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Lotte van Lith worstelde vanaf 12-jarige leeftijd intens met de echtscheiding van haar ouders en ontwikkelde mede daardoor eetstoornissen

Greet Vonk en Anja Jongkind 17 augustus 2022
FotoBigstockphoto

Lotte groeide op in een gezin waarin ze zich vanaf haar puberteit niet meer veilig voelde door de conflicten tussen haar ouders. Ze ontwikkelde eetstoornissen en deed er circa 12 jaar over om daar helemaal ‘los van te komen’.

Ze leert ook veel van en over zichzelf in die periode. Wat eerder harde zelfafwijzing was, werd gaandeweg ‘intens mens zijn’.

Bij toeval kwam ze in contact met de Positieve Desintegratie Theorie van Dabrowski. Dabrowski was een Poolse psychiater die beide wereldoorlogen bewust heeft meegemaakt. De Theorie van Positieve Desintegratie is vooralsnog met name bekend binnen het onderzoek naar en onderwijs aan begaafde personen.

Lotte dook in zijn theorie en is nu een autoriteit op dit gebied. Lotte studeerde o.a. literatuurwetenschap en schreef zelf het bijzondere boek ‘Intens mens’. Ook daar gaat het over in deze podcast.

Klik hieronder om direct naar de podcast te gaan:

Spotify

Google

Apple

Weten hoe je sterker wordt door ellende? Volg ook de e-learning Post Traumatische Groei