Lenny Suijkerbuijk en haar spirituele gaven - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Lenny Suijkerbuijk en haar spirituele gaven

Carool Rijnierse 7 min leestijd 22 juli 2022
FotoHema R Photography

Haar ‘Spieriewierie Talk’ ontdekte ik eigenlijk per ongeluk. Als ik met de honden wandel, luister ik graag naar inspirerende podcasts. Terwijl ik de riemen van mijn honden losmaakte en tegelijkertijd door Spotify scrollde, drukte ik blijkbaar op het verkeerde knopje. Opeens klonk Lenny met haar levensverhaal in mijn oren. Haar woorden intrigeerden mij en ik ben blijven luisteren. Een vrolijke stem vertelde dat ze met haar gezin in Singapore woonde en kan channelen met gidsen. Na het luisteren van de podcast heb ik meteen contact met haar gezocht.

Lenny is Javaans Surinaams en haar jeugd was alles behalve rooskleurig. Ze komt uit een groot gezin met negen broers en zussen.

“Er was veel verbaal en fysiek geweld bij ons thuis. Als klein meisje heb ik tijdens mijn jeugd doodsangsten en terreur doorstaan. Vanaf mijn achtste kwamen mijn spirituele gidsen binnen. Op een of andere manier vond ik dat helemaal niet raar. Ik dacht er niet over na. Ze waren er gewoon en ik kon ze net zo goed zien als ik jou op mijn bank kan zien zitten. Ze begonnen met mij te kletsen en verhalen te delen. Of informatie. Ik vroeg mij wel af of andere mensen dit ook konden zien en horen, maar toen ik het met mijn ouders deelde, bleek al snel dat dat niet zo was. Sterker nog, thuis werd het absoluut niet gewaardeerd dat ik hierover sprak. Vooral mijn vader reageerde behoorlijk agressief. De gidsen vertelden eerst wat ze kwamen doen en wat mijn spirituele missie in het leven zou zijn. Nou pfff, ik was pas acht jaar. Ook deelden ze boodschappen voor mensen die bij ons op visite kwamen. Zo kreeg ik ooit een boodschap door voor een tante en deelde dat met mijn moeder. Mijn moeder leeft niet meer, maar zij was echt een heel lieve vrouw. We zijn vrij religieus opgevoed, maar toch stond ze open voor mijn verhalen over mijn gidsen. Ze gaf mij de ruimte en heeft nooit gezegd dat ik onzin uitkraamde. Ze vroeg mij de boodschap niet te delen met mijn tante. Toen ik een momentje alleen met haar had deed ik dat wel. De boodschap was dat ze naar het ziekenhuis moest en mijn tante vond het eigenlijk normaal dat ik dit aan haar doorgaf. Ik heb het vermoeden dat deze tante dezelfde gave had als ik. Zo kwamen er steeds meer boodschappen die ik doorgaf aan de personen waar ze voor bestemd waren. Het werd voor mij de normaalste zaak van de wereld en ik accepteerde dat dit bij mij hoorde.”

FotoHema R Photography

“Ik kreeg een boodschap voor een tante, waarvan mijn moeder niet wilde dat ik die met haar deelde, maar dat deed ik wel”

Vraag en het wordt gegeven

Werd het op een gegeven moment thuis geaccepteerd en kon Lenny zich hierin ontwikkelen?

“Oh nee, absoluut niet. Ik kreeg min of meer een verbod om hierover te spreken. Ze leerden mij dat ik niet mezelf mocht zijn. Dat vond ik erg lastig. Mijn jeugd was om meerdere redenen niet prettig. Maar blijkbaar heb ik bewust voor een leven gekozen met veel hobbels en pijnen. Juist dankzij veel ellende ben ik van pijn naar kracht gegaan en kan ik mensen nog beter helpen. Emotioneel en spiritueel. Mijn zus Airien is overleden toen ik veertien was en dat heeft een grote impact op mij gehad. Zij beschermde mij tegen het geweld van mijn vader, dus ik stond er opeens alleen voor. Een week voordat ze in transitie ging, ofwel zou overlijden, zaten we nog samen op een terras in Scheveningen. Ze vroeg mij of ik wist wat reïncarnatie was en of ik daarin geloofde. Mijn gidsen leerden mij veel, maar bij dit hoofdstuk waren we nog niet gekomen. Airien vertelde dat wanneer zij zou reïncarneren, ze terug wilde komen als monnik. Dat is mij altijd bijgebleven. En de dag voordat ze overleed zei ze opeens dat ze later, als ik ouder zou zijn, mijn sisters op mijn pad zou sturen. Ik begreep op dat moment niet waar ze het over had. Een dag later vond ik haar op de grond, terwijl ze een soort epileptische aanval had. Ze had een hersenbloeding en is hieraan overleden. Ik was er kapot van. Ik ging bijna dwangmatig op zoek naar contact met haar, maar dat lukte mij niet. Ik kreeg wel contact met mijn gidsen, maar niet met haar. Ik droomde veel over haar. Pas na vijf jaar verscheen ze opeens aan de rand van het bad waar ik in zat. Ik was verbaasd, geroerd en emotioneel. Airien gaf aan dat ze tijd nodig had gehad om te wennen aan het feit dat ze niet meer leefde. Ze begon te omschrijven hoe mooi de andere kant is waar zij zich nu bevindt.”

Airien is overleden aan een hersenbloeding. Een aandoening die in principe niet erfelijk is. In sommige families kan de kans op aneurysma verhoogd zijn, zoals bij de familie van Lenny helaas het geval is.

FotoHema R Photography

“In oktober 2020 had ik mijn zoveelste hersenbloeding. Dat is zeer heftig, maar ik zie ze ergens ook als cadeautjes. Ik kom er steeds sterker uit en voel mij nog meer verbonden met mijn spirituele gave. Ik heb ook gevraagd aan mijn gidsen of ik met dit werk moet stoppen, maar ze vertelden mij dat ik door moest gaan. Zelfs toen ik nog aan allerlei slangetjes op de intensive care in het ziekenhuis lag, kreeg ik deze boodschap door. Ik schijn nog veel zielen te mogen helpen. Er is nog zoveel werk te verrichten, dat ik in 2021 mijn comeback maakte als spiritueel begeleider. Ik geloof er meer en meer in en dat wil ik mensen meegeven. Het hoe, wanneer , waarom hoef je niet te weten. Wanneer je een doel hebt en hier volmondig JA op zegt, zeg je ja tegen je dromen en hartsverlangen. Ga in je grootsheid staan en het komt op je pad. Na zeven jaar Singapore gaan we terug naar Nederland en daar ga ik allerlei mooie dingen doen. Ik ga cursussen geven en er komt ook een Spirit Guide teachers opleiding. Daarnaast ga ik door met het geven van spirituele readings.”

“Ik kreeg maar geen contact met mijn overleden zus, tot ze ineens aan mij verscheen”

Channelen met gidsen

Ook ik heb een reading gekregen van Lenny, waarbij ik van te voren drie vragen mocht stellen. Aangezien Lenny tijdens de reading nog in Singapore woonde, liep deze via een zoom meeting. In mijn leven heb ik al verschillende soorten readings gedaan, van tarot tot handlezen, maar een reading met gidsen was nieuw voor mij.

Mijn vragen gingen over mijn schrijven, de liefde en wonen. Het hele gesprek duurde ongeveer anderhalf uur, maar de tijd vloog voorbij. Lenny komt in een soort flow en praat aan één stuk door. Ze neemt alles op video op, zodat je de gelegenheid hebt alles rustig terug te luisteren.

Vrijwel meteen kondigde zich een gids bij haar aan. Ze kwam met informatie die niet te googelen valt en die ik alleen weet. Details die ik nooit met iemand gedeeld heb. Ook de tijdperken en wereldstreken waar mijn gidsen vandaan komen kan ik rijmen met mijn gevoel. Er zijn bepaalde tijden uit de geschiedenis waar ik meer mee heb dan met andere gebeurtenissen. Datzelfde geldt voor bepaalde landen. Een van de gidsen vertelde iets over een lichamelijke klacht waar ik heel lang last van heb gehad. Dit was letterlijk een oude wond, voortgekomen uit vorige levens. Wat bijna niemand weet, is dat ik jarenlang hevige bloedingen heb gehad. Na de geboorte van mijn jongste zoon ben ik hier eindelijk aan geopereerd. Mijn gids kon tot in detail vertellen hoe dit voor mij was en dat ik dit probleem had meegenomen uit een ander leven. Je kunt hier sceptisch over zijn of het toeval noemen, maar voor mij was het een bevestiging van iets wat ik altijd al heb geweten. Inmiddels ben ik al bijna vier jaar van de bloedingen af. Ik ben dankbaar dat dit voorbij is en het is bijzonder dat Lenny hierover begon. Het was een krachtige reading, met mooi advies voor mijn schrijfwerk. Een cadeautje waar ik dankbaar voor ben.

FotoHema R Photgraphy

Wat wil Lenny met haar spirituele werk bereiken?

“Op dit moment zit ik in een soort transitie. Ik verander van behandelaar naar opleider. Ik voel aan alles dat ik meer licht in de wereld en in het leven van anderen mag brengen. De wereld heeft meer healers nodig, juist nu, dus ik wil graag mijn steentje bijdragen. Het voelt als mijn zielsmissie om andere mensen het healen te leren, zodat zij dit op hun beurt weer kunnen doorgeven.”

Life is too short to mess with your fun

Wat wil Lenny nog toevoegen aan dit gesprek, als boodschap voor de mensen die dit lezen?

“Eigenlijk alleen ’life is too short to mess with your fun’. Geniet met volle teugen en neem niet alles te serieus. We gaan allemaal weleens de mist in, maar dat is ‘part of the journey’. Ook ik zit er wel eens doorheen, maar iedere dag kun je gewoon weer opnieuw beginnen. Zeg dan hardop tegen je gidsen ‘wat kan ik vandaag beter doen’ en ‘wat is er nog meer mogelijk’. Als je open staat voor het antwoord, komen de inzichten vanzelf.”

Info: www.myfullessence.com