Laura Langens en haar Mastermind Coaching - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Laura Langens en haar Mastermind Coaching

Carool Rijnierse 6 min leestijd 2 september 2022
FotoLinda Hemmes

Wanneer ik iemand hoorde praten over ‘een eigen mastermind creëren’, begreep ik in eerste instantie niet wat daar precies mee bedoeld werd. Totdat ik Laura erover hoorde praten bij Kukuru van Giel Beelen. Laura vertelde daar dat ze het boek van Napoleon Hill, ‘Think and grow rich’ had gelezen met de vertaling van Michael Pilarczyk. Hij heeft het op een gegeven moment over een geheim genootschap. Zelf heb ik dit boek drie keer gelezen, maar eigenlijk is dit onderwerp aan mij voorbij gegaan. Pas toen ik Laura erover hoorde vertellen, ben ik deze bladzijden gaan teruglezen. Dat geheime genootschap waar Napoleon Hill het over heeft is dus een mastermind. Maar wat is het en wat kun je ermee?

“Napoleon Hill had zijn eigen mastermind. Een groep energieën (dus geen fysieke mensen) die hij uitnodigde en waar hij hele gesprekken mee had. In de mastermind van Napoleon Hill zat bijvoorbeeld ook Einstein. Hij vroeg hen voornamelijk advies. Ik was hierdoor zo gefascineerd, dat ik er dezelfde avond mee ben begonnen en ging visualiseren. Ik ben eerst in meditatie gegaan en stelde mij een ronde tafel voor met allemaal eikenhouten stoelen. Ik heb gewoon zoiets geroepen als ‘kom maar als jullie mij willen steunen bij de keuzes die ik ga maken. Om mij adviezen te geven. Sluit maar aan en ik ben er morgen weer’. De volgende dag ging ik weer in meditatie en visualiseerde ik diezelfde ronde tafel met de stoelen. En toen zaten daar opeens energieën. Sindsdien vergader ik bijna iedere avond met mijn mastermind.”

“De energieën in mijn mastermind geven adviezen over de meest uiteenlopende zaken en voor elk onderwerp schuiven de juiste energieën aan”

Het zijn dus geen zielen of mensen die je persoonlijk moet kennen. Het kunnen fictieve figuren of zelfs dieren of bomen zijn. Maar wie zitten er in de mastermind van Laura?

“De allereerste keer kwam aan mijn linkerzijde de zevenjarige Laura zitten. Zij zit er nog steeds. Aan mijn rechterkant zit mijn negentigjarige Laura. Maria Magdalena zat er en Jeanne d’Arc. Het begon met een klein groepje en door de jaren heen zijn er energieën bijgekomen en ook weer weggegaan. Mijn mastermind geeft mij adviezen, die ik niet zelf had kunnen bedenken. Ik kreeg in het begin wel eens advies waar ik niet achter stond en dat volgde ik dan niet op. Maar achteraf hadden mijn energieën toch gelijk. Een advies dat ik wel heb opgevolgd was het schrijven van kinderboeken. Dit wilde ik in eerste instantie ook negeren, want ik had nog nooit een boek geschreven. Tot ik op een gegeven moment het idee kreeg een prentenboek te schrijven over de wet van aantrekkingskracht. Ik heb de energieën van Annie M.G. Schmidt en Thea Beckman uitgenodigd aan mijn ronde tafel en die zijn aangeschoven. Alle vier kinderboeken heb ik intuïtief geschreven. Via channelen. ‘Droomwensen’ en ‘Dagdromen’ zijn korte prentenboeken die ik in één avond, heel snel dus, heb geschreven. ‘Drakendromen’ en ‘Droomvangen’ zijn boeken voor oudere kinderen en daar heb ik een paar dagen over gedaan.”

FotoLinda Hemmes

Dit channelen en intuïtieve schrijven klinkt mij als muziek in de oren en daar wil ik veel meer over weten. Maar ik ben eerst benieuwd of Laura altijd al bezig is geweest met deze materie.

“Absoluut niet. Mijn man Teun was zich heel erg aan het verdiepen in de wet van de aantrekkingskracht en ik was daar in eerste instantie heel sceptisch over. Totdat ik samen met Teun naar het tweedaagse event van Michael Pilarczyk ging, Maximum Potential. Dat is echt life changing geweest. Ik werkte als logopedist, maar het maakte mij niet gelukkig. Bij het tweedaagse event besloot ik per direct te stoppen en mijn leven om te gooien. Dat event was in april 2019 en in mei ben ik uit de maatschap gestapt. Dat vond ik echt heel erg spannend. Financieel verdiende ik goed en ik gooide dus in één keer mijn financiële zekerheid overboord. Ook maakte ik mij op dat moment nog druk om wat mijn omgeving van mijn besluit zou vinden. En natuurlijk wist ik niet wat de toekomst mij zou brengen. In september heb ik een kinderatelier geopend. Dat was altijd mijn droom. Dat atelier is er nu niet meer, omdat ik mij verder ben gaan ontwikkelen op het spirituele vlak en richting coaching. Zo kan het dus ook gaan; dat de ene droom je leidt naar de andere. Door de lockdown in maart 2020 moest ik het kinderatelier na zes maanden alweer sluiten. Daar was ik in eerste instantie helemaal niet blij mee. Totdat ik onze oudste dochter Lana naar bed bracht. Zeven jaar was ze toen. Ze vroeg mij of ik ook dromen had en hoe ik die dan uit liet komen. Op dat moment wakkerde zij bij mij een idee aan. Hoe leg je aan een kind uit hoe de wet van de aantrekkingskracht werkt? Zo is het idee ontstaan om een prentenboek te schrijven over manifesteren. Het voelt als een trap die ik aan het bewandelen ben, vanaf het moment dat ik mijn intuïtie ben gaan volgen. De eerste stap was mijn hart volgen en stoppen als logopedist. Daarna opende ik het kinderatelier en vervolgens was de volgende stap het schrijven van de prentenboeken. Trede voor trede bewandel ik mijn mooiste leven.”

FotoLinda Hemmes

Welke vragen stelt Laura aan haar mastermind?

“De twee basisvragen zijn ‘hoe zou de negentigjarige Laura hierop terugkijken’ en ‘wat zou liefde doen’. Meestal komt het antwoord dan vanzelf. Ik gebruik regelmatig een fiets als metafoor. Je fietst rechtdoor en het enige wat je hoeft te doen is je stuur recht houden en je trappers bewegen. Maar dan opeens zie je in de verte een afslag en heel je lichaam zegt dat je die afslag moet nemen. Maar dat is natuurlijk heel spannend. De weg rechtdoor is vertrouwd en je weet wat je kunt verwachten. Op dat moment kun je gewoon makkelijk rechtdoor blijven fietsen, maar dan zul je nooit die afslag nemen en dus ook niet weten wat het leven nog meer voor jou in petto heeft. Rechtdoor fietsen kun je vergelijken met luisteren naar je ego. Een stemmetje dat zegt dat dit de veilige en bekende weg is. Terwijl je intuïtie zegt dat die afslag, hoe spannend het ook is, je brengt bij je missie. Dat de nieuwe weg het pad is dat jij mag belopen. Met die gedachten maak ik regelmatig een keuze. Je kunt altijd terug naar die rechte weg, als de afslag je niet bevalt. Maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd en wie weet wat voor nieuwe afslagen die ene afslag zal creëren.”

“Dromen kunnen werkelijkheid worden, al gebeurt dat niet altijd op de manier die je in eerste instantie voor ogen had”

De vier prentenboeken die Laura geschreven heeft en die prachtig geïllustreerd zijn door Nikki Keijzer, hebben in de titel allemaal het woord ‘droom’ verweven: Droomvangen, Droomwensen, Drakendromen en Dagdromen.

“Ik wil mensen, maar vooral kinderen inspireren door te vertellen over de wet van de aantrekkingskracht. Dat is mijn missie. Het begint natuurlijk bij de ouders. Wanneer jouw dochter thuiskomt en zegt dat ze een prinses wil worden, kun je als ouder zeggen dat dit niet kan. Maar dat is niet waar, alles is mogelijk. Voor een kind is het soms al genoeg als ze een prinsessenjurk aan kan doen. En misschien wordt ze wél echt een prinses later. Dat kan door een prins te trouwen, maar ook wanneer ze in het theater de rol van prinses vertolkt. Jouw kind heeft een droom en met mijn prentenboeken wil ik kinderen en zeker ook ouders meegeven dat alles mogelijk is.”

De vier prentenboeken vind ik zelf erg mooi en zeer toegankelijk om te lezen, ook voor volwassenen. Ze leren dat alles mogelijk is. Alleen misschien niet op de meest voor de hand liggende manier. Het zijn echt pure kinderboeken die wat mij betreft op iedere basisschool en in ieder huis met kinderen thuishoren.

www.lauralangens.nl