Joseph Oubelkas zat jarenlang onschuldig in een gevangenis in Marokko en schreef daarover het inspirerende boek ‘400 brieven van mijn moeder’ - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Joseph Oubelkas zat jarenlang onschuldig in een gevangenis in Marokko en schreef daarover het inspirerende boek ‘400 brieven van mijn moeder’

FotoBigstockphoto

Joseph Oubelkas is mijn centrale gast in deze aflevering van onze podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’ en Janny Lock, zijn moeder, is ook aanwezig. In de vorige aflevering van deze podcast waren die rollen omgekeerd.

Joseph Oubelkas werd op 24-jarige leeftijd in Marokko onterecht veroordeeld voor drugssmokkel. Hij kreeg 10 jaar celstraf en belandde onschuldig in een gevangenis in Marokko. Ondanks de onterechte opsluiting en het harde gevangenisleven besluit Joseph er het beste van te maken.

Hij relativeert, waardeert het kleine, koestert wat hij heeft en zet zijn verdriet, woede en frustratie om in positieve energie. Na 1637 dagen komt hij vrij: sterker, positiever en veerkrachtiger dan ooit.

Eenmaal thuis schreef Joseph het boek ‘400 brieven van mijn moeder’ over al zijn belevenissen en ervaringen in de gevangenis én werd hij een zeer inspirerende spreker.

In deze podcast vertelt Joseph hoe hij omging met zijn gevoel van onrecht en verdriet.

Maar ook hoe hij echt kon genieten van kleine mooie details en hoe hij in deze tijden van ellende van waardevolle betekenis kon zijn voor medegevangenen en gevangenisbewaarders.

Ook vertelt hij hoe hij van lijden met een ‘lange ij’ naar leiden met een ‘korte ei’ ging en uiteindelijk sterker uit deze ellende kwam.

Certified PTG-Practitioner Paul Posthumus is mijn co-host in deze podcast.

Klik hieronder om direct naar de podcast te gaan:

Spotify

Google

Apple

Volg ook de e-learning Post Traumatische Groei