Janny Lock schreef 400 brieven aan haar zoon die jarenlang onschuldig in een gevangenis in Marokko zat - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Janny Lock schreef 400 brieven aan haar zoon die jarenlang onschuldig in een gevangenis in Marokko zat

FotoCanva

Janny Lock is mijn centrale gast in deze aflevering van onze podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’ en Joseph Oubelkas, haar zoon, is ook aanwezig. In de volgende aflevering van deze podcast zijn die rollen omgekeerd.

Vlak voor kerst 2004 werd de zoon van Janny, Joseph Oubelkas, gearresteerd in Marokko. Hij zou betrokken zijn bij drugshandel.

In eerste instantie maakte Janny zich geen zorgen. Hij was immers onschuldig, dus hij zou snel wel weer thuiskomen.

Dat liep anders. Joseph werd, volledig onterecht, tot 10 jaar cel veroordeeld.

Janny stelde zich toen ten doel om alles te doen om hem zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat hij uiteindelijk thuis zou komen als iemand die het goed heeft doorstaan.

Ook dat liep anders. Joseph doorstond het niet alleen, Joseph kwam zelfs sterker uit die ellende dan dat hij erin ging. Mede met behulp van 400 brieven van moeder Janny.

Eenmaal thuis schreef Joseph het boek ‘400 brieven van mijn moeder’ over al zijn belevenissen en ervaringen in de gevangenis.

In deze podcast vertelt Janny over deze bijzonder ellendige periode in haar leven en hoe het is gelukt dat Joseph zo sterk uit de gevangenis is gekomen.

Certified PTG-Practitioner Paul Posthumus is mijn co-host in deze podcast.

Klik hieronder om direct naar de podcast te gaan:

Spotify

Google

Apple

Volg ook de e-learning Post Traumatische Groei