Greet Breugem-Krol verloor haar zoon. Hij had het downsyndroom en overleed aan de ziekte van Alzheimer - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Greet Breugem-Krol verloor haar zoon. Hij had het downsyndroom en overleed aan de ziekte van Alzheimer

Greet Vonk en Anja Jongkind 7 september 2022
FotoEigen foto

Greet Breugem-Krol is mijn gast in deze aflevering van onze podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’. Greet kreeg haar eerste kind, een zoon, toen ze 23 jaar was. Jan Pieter was een kindje met het syndroom van Down. Het was een prachtig ventje en Greet was een trotse mama. Jan Pieter leerde veel in het leven. Heel veel. Regelmatig met vallen en opstaan, maar het lukte. Zo werd hij een geweldig lid van het harmonieuze gezin Breugem waarin nog een zoon en dochter werden geboren.

Vlak voor zijn 50-ste verjaardag ging Jan Pieter ‘achteruit’. Hij bleek de ziekte van Alzheimer te hebben. Een veel voorkomende ziekte bij mensen met het syndroom van Down. Alles wat Jan Pieter met soms veel moeite had geleerd, moest hij weer inleveren.

Greet wilde er graag meer over weten, maar ze kon er niet erg veel over vinden. Daarom schreef zij tenslotte zelf het boek ‘Down-Hill, Brieven aan mijn oudste zoon’.

In de podcast vertelt Greet over hoe zij het hele ziekte-proces van Jan Pieter heeft beleefd, over haar boek en haar missie.

Klik hieronder om direct naar de podcast te gaan:

Spotify

Google

Apple

Weten hoe je sterker wordt door ellende? Volg ook de e-learning Post Traumatische Groei