Elles Bindels is opgeleid als arts staat nu als ervaringsdeskundig arts andere zorgprofessionals bij na impactvolle werkervaringen - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Elles Bindels is opgeleid als arts staat nu als ervaringsdeskundig arts andere zorgprofessionals bij na impactvolle werkervaringen

FotoBigstockphoto

Elles Bindels is mijn gast in deze aflevering van onze podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’. Elles is opgeleid als arts en heeft wat zij noemt een nomadisch carrièrepad. Ze was werkzaam in verschillende specialismen en ervaart dat nog steeds als een rijkdom. Eind 2016 besloot ze na een moeilijke periode in haar werk om haar stethoscoop aan de wilgen te hangen. Sindsdien voelt ze zich meer de dokter die ze altijd wilde zijn, doordat ze veel meer een luisterend oor kan zijn en andere benaderingen kan integreren in haar werk.

Tijdens haar studie geneeskunde was Elles ook patient. Al ging dat patient zijn tussen neus en lippen door. Ze kreeg het etiket van een dwangstoornis. Ze heeft ervaren dat een dergelijk etiket ook veroordelend kan zijn. Het heeft haar zelfbeeld destijds geen goed gedaan. Ze ervaarde en zag tijdens haar werk dat sterke kanten van mensen te weinig werden meegenomen in een herstelproces.

In de podcast praten we over kwetsbaar zijn, de invloed van ons taalgebruik op onze identiteitsbeleving, haar roeping, en de fenomenen stoornis, trauma, veerkracht en PostTraumatische Groei. En over dokter-zijn als strategie om vooral getuige te kunnen zijn. Het fenomeen PostTraumatische Groei kan onderdeel zijn van veerkrachtprocessen, waarbij erkent wordt dat kwetsbaarheid en kracht elkaar kunnen versterken en crisiservaringen tot groei kunnen leiden.

Zoals ze zelf zegt, ‘struikelt’ ze door het leven en dat struikelen gaat haar best aardig af. 😉

Elles werkt vooral als zelfstandig coach en trainer en deels nog als arts. Ze ondersteunt collega artsen en professioneel begeleiders die na impactvolle werk- en privé ervaringen opnieuw de balans opmaken en soms voor spannende keuzes staan die ook effect hebben op hun professionele identiteit. Vanuit erkenning van onze gezamenlijke menselijkheid en geloof in onze ontwikkelpotentie, vrij van labels!

Klik hieronder om direct naar de podcast te gaan:

Spotify

Google

Apple

Weten hoe je sterker wordt door ellende? Volg ook de e-learning Post Traumatische Groei.