Eefke Postma was slachtoffer van de toeslagenaffaire en helpt nu om het systeem te veranderen - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Eefke Postma was slachtoffer van de toeslagenaffaire en helpt nu om het systeem te veranderen

FotoBigstockphoto | Sterker door ellende

Eefke Postma is mijn gast in deze aflevering van onze podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’.

Eefke kwam waarschijnlijk door een niet onbevlekte jeugd op de zwarte lijst van de belastingdienst. Terwijl ze die periode inmiddels volledig achter zich had gelaten, kreeg ze eind 2013 volkomen onterecht een rekening van € 100.000,- van de belastingdienst en later nog een keer eentje van € 60.000,-. Het oplossen van deze door de overheid veroorzaakte ellende, leidde tot onhanteerbare situaties met zeer ver doorgaande gevolgen. Temeer daar het rechtzetten van deze fouten bijzonder veel tijd nam en bol stond van de administratieve puinhopen van de overheid en het gebrek aan inzet en motivatie om deze fouten te corrigeren.

Haar hele leven en dat van haar gezin ging naar de Filistijnen. Ze konden op een gegeven moment zelfs geen eten meer kopen. Iedereen ging aan haar twijfelen ze voelde zich daardoor niets meer waard en zocht hulpverlening in de GGZ. Die kreeg zij ook door te accepteren dat ze een aantal ‘gezochte’ ziektelabels kreeg, want het hebben van onterechte en door de overheid veroorzaakte enorme financiële problemen is geen reden voor het krijgen van adequate hulp. 

Deze hulp brengt haar echter absoluut niet verder. 

Tenslotte klimt ze uiteindelijk samen met haar partner uit het diepe, diepe dal. 

Ze leert heel veel over het maatschappelijke gebeuren én zichzelf van deze gitzwarte periode in haar leven en heeft besloten om een bijdrage te willen leveren aan het veranderen van die ‘bijzonder foute’ systemen in ons land.

Want zij heeft het uiteindelijk ‘overleefd’, maar hoevelen zijn hier inmiddels al echt aan kapot gegaan!!!

Klik hieronder om direct naar de podcast te gaan:

Spotify

Google

Apple

Volg ook de e-learning Post Traumatische Groei