ChatGPT ROBOT: De toekomst van AI en menselijke samenwerking - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

ChatGPT ROBOT: De toekomst van AI en menselijke samenwerking

Christian Kromme 3 min leestijd 11 mei 2023
FotoiStockfoto

De wereld staat op het punt te veranderen, aangezien geavanceerde technologie zoals de ChatGPT ROBOT de weg vrijmaakt voor efficiëntere en onderling verbonden robots. Wij revolutioneren hoe mensen en machines werken door kunstmatige intelligentie te combineren met humanoïde robots. Deze technologie verschilt van de traditionele robotica door de integratie van grote taalmodellen (LLM’s), waardoor complexe redeneringen en meer natuurlijke mens-machine interactie mogelijk zijn.

De ontwrichtende kracht van ChatGPT ROBOT

De ChatGPT ROBOT is klaar om industrieën wereldwijd te ontwrichten. OpenAI, de maker van ChatGPT, heeft geïnvesteerd in 1X, dat humanoïde robots ontwikkelt die ontworpen zijn om menselijke taken uit te voeren. Hun robot, EVE, kan voorwerpen oppakken, dozen in- en uitpakken en naast mensen werken. Deze investering plaatst OpenAI echter in directe concurrentie met Elon Musk’s Tesla bot.

Een wereld van mogelijkheden

Met steun van OpenAI’s Startup Fund wil 1X de productie van EVE, hun eerste commercieel beschikbare androïde, opschalen in Noorwegen en Noord-Amerika. Bovendien werken ze aan een andere tweevoetige androïde, NEO. Deze geavanceerde robots hebben het potentieel om arbeiders of verplegend personeel te vervangen en bieden nieuwe manieren om repetitieve taken aan te pakken en met mensen te interageren.

De ChatGPT ROBOT gebruikt VR voor controle, met een operator in een controlecentrum die door de camera “ogen” van de androïde kijkt. Deze technologie maakt een natuurlijkere en intuïtievere robotbesturing mogelijk. Nu 1X deskundigen op het gebied van kunstmatige intelligentie blijft aanwerven, ligt de toekomst van robots in het verschiet.

Onze interactie met robots veranderen

Deskundigen geloven dat grote taalmodellen zoals ChatGPT de manier waarop wij robots gebruiken en ermee omgaan zullen veranderen. George Strakhov, chief strategy officer bij reclamebedrijf DDB EMEA, stelde dat generatieve AI de twee belangrijkste problemen zou oplossen die we met robots hebben: hun beperkte intelligentie en hun gebrek aan begrip van menselijke verlangens.

Robots met LLM’s kunnen dynamischer handelen, reageren op veranderingen in de omgeving en plannen. Met deze innovatie kunnen robots stappen “doordenken” om gebruikersdoelen te bereiken. Bovendien zal de Linguistic User Interface (LUI) ons in staat stellen met robots te communiceren door middel van natuurlijke taal, waardoor zij in een groter aantal situaties nuttig kunnen zijn.

De impact van ChatGPT ROBOT op ons leven

Als de ChatGPT ROBOT deel gaat uitmaken van ons leven, zullen we een verschuiving zien in de manier waarop we met technologie omgaan. Microsoft, dat 10 miljard dollar investeerde in OpenAI, heeft al gedemonstreerd dat ChatGPT wordt gebruikt om robots te besturen met eenvoudige gesproken commando’s. Deze vooruitgang zal robots toegankelijker maken voor mensen zonder programmeerkennis.

De EVE-robot van 1X heeft het potentieel om de eerste op grote schaal beschikbare humanoïde androïde te worden, en opent een nieuwe wereld van mogelijkheden. De samenwerking tussen AI en humanoïde robots zal onze manier van leven en werken veranderen en nieuwe mogelijkheden bieden om een betere wereld te creëren.

Samengevat zal de ChatGPT ROBOT ons leven aanzienlijk beïnvloeden door de interactie tussen mens en machine te revolutioneren en de toekomst van het werk opnieuw te definiëren. Naarmate we deze technologie verder ontwikkelen en omarmen, zullen we ongetwijfeld innovatieve manieren vinden om haar ten goede te laten komen aan de samenleving.

Interessant artikel?