Carla verloor haar moeder toen ze nog maar 12 was. Ze besluit haar stem te laten horen als pionier - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Carla verloor haar moeder toen ze nog maar 12 was. Ze besluit haar stem te laten horen als pionier

FotoCanva

Carla de Ruiter is mijn gast in deze aflevering van onze podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’.

Carla verloor haar moeder aan borstkanker toen ze nog maar 12 jaar oud was. Over de dood van haar moeder werd in haar hele omgeving niet gesproken, waardoor ze ‘alles’ alleen moest doen.

Ze redde zichzelf door creatieve uitingen en de natuur.

Op 18-jarige leeftijd ging ze een opleiding tot creatief therapeut volgen. Hoewel ze zich later omgeschoold heeft omdat er te weinig werk was in deze sector, heeft de opleiding tot creatief therapeut haar zowel persoonlijk als professioneel veel gebracht. In haar woorden: “het was geen leuke tijd, maar toch een psychische weldaad”.

Ze blijft haar hele leven in zichzelf investeren en ontdekt steeds meer dat ze ook heel veel geleerd heeft van deze akelige tijd in haar leven. Dat ze er eigenlijk uiteindelijk ook dankbaar voor blijkt te zijn. Hoe raar dat voor sommigen ook mag klinken.

Na nare ervaringen met erfelijkheidsonderzoeken besluit ze het tij definitief te keren. Ze werd daar als ziek behandeld, terwijl ze gezond was. Ze besloot te stoppen met de onderzoeken om haar eigen weg te gaan en het echt ‘anders te doen’.

Ze besluit uiteindelijk om haar stem te laten horen als pionier, juist ook als deze een tegengesteld geluid biedt. Inmiddels staat zij voor het meewerken en bijdragen aan een wereld die wél werkt en schrijft zij aan haar boek ‘Pionierend Leiderschap – Nieuwe wegen vinden vanuit vrijheid’.

Klik hieronder om direct naar de podcast te gaan:

Spotify

Google

Apple

Volg ook de e-learning Post Traumatische Groei