Brian de Mello is hoofdredacteur van The Optimist en zet zich in voor het bieden van een positief perspectief in de samenleving, zonder overigens pijn en ellende te bagatelliseren - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Brian de Mello is hoofdredacteur van The Optimist en zet zich in voor het bieden van een positief perspectief in de samenleving, zonder overigens pijn en ellende te bagatelliseren

Greet Vonk en Anja Jongkind 14 september 2022
FotoThe Optimist

Brian de Mello is gast in deze aflevering van de podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’. Brian is hoofdredacteur van The Optimist, een tijdschrift dat streeft naar het bieden van positieve perspectieven. Brian ziet duidelijk dat de problemen voor het oprapen liggen. Máár zeker ook de oplossingen.

Via The Optimist wil hij die oplossingen graag voor het voetlicht brengen. Zonder de ellende en de eventuele bijgaande pijn te bagatelliseren.

In de podcast praten we onder andere over wat optimisme eigenlijk is, dat je optimisme ook kunt overdrijven, wat hij zou doen als hij minister van Optimisme was, de invloed van negatief nieuws op onze mentale gezondheid en dat je aan één iemand genoeg hebt om een beweging in gang te zetten.

Klik hieronder om direct naar de podcast te gaan:

Spotify

Google

Apple

Weten hoe je sterker wordt door ellende? Volg ook de e-learning Post Traumatische Groei