Astrid Nicolai verliest zeer plotseling haar man. Haar leven stort in, maar door een oergevoel vindt ze toch een nieuwe weg. - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Mens en maatschappij

Astrid Nicolai verliest zeer plotseling haar man. Haar leven stort in, maar door een oergevoel vindt ze toch een nieuwe weg.

Greet Vonk en Anja Jongkind 16 november 2022
FotoAfbeelding: Canva

Astrid Nicolai is mijn gast in deze aflevering van onze podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’. Astrid leerde haar man op 18-jarige leeftijd kennen. Ze hadden een heel fijn huwelijk en kregen samen 3 kinderen. Ze hadden het goed! En dan overlijdt Jan opeens totaal onverwacht op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Hij was altijd gezond geweest en ze hadden nog zoveel plannen.

Astrids leven en dat van haar kinderen stort in. Ze heeft geen idee hoe ze nu verder moet. Ze heeft wel snel een soort oergevoel: ‘Ik heb samen met Jan 3 kinderen en die kinderen gaan mij erdoorheen slepen. Voor hen ga ik hier uiteindelijk een weg in vinden’.

Ze krijgt hulp van familie, vrienden en heeft gesprekken met mijn collega Anja Jongkind en stapje voor stapje krabbelt ze op.

Bij de opname van deze podcast is het iets meer dan 2 jaar geleden dat Jan overleed.

Astrid heeft haar leven inmiddels opnieuw ingericht en dat ging zeker niet vanzelf. Rouwen is zwaar. Heel zwaar. In haar woorden: “Het is een hele kunst om met dergelijke emoties om te gaan, om er uiting aan te geven”. En dat heeft niets te maken met ‘iets een plekje geven’.

Ze heeft, ondanks dat ze Jan nog zó vaak mist, haar weg weer gevonden.

In de podcast vertelt Astrid over haar rouwproces. Wat hielp haar en ook wat hielp niet.

Ze vertelt ook hoe ze van haar ellendige tegenslag levenservaring heeft gemaakt en hoe ze die ervaring graag deelt.

Klik hieronder om direct naar de podcast te gaan:

Spotify

Google

Apple

Weten hoe je sterker wordt door ellende? Volg ook de e-learning Post Traumatische Groei.