GIDSLAND in gesprek met Rineke Dijkinga | Mooi eten uit de lokale keten - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
GIDSLAND

GIDSLAND in gesprek met Rineke Dijkinga | Mooi eten uit de lokale keten

Redactie 4 november 2022

Het programma waarin we wekelijks een initiatief belichten die alternatief biedt op diverse gebieden. Van onderwijs en gezondheid tot aan ondernemerschap en duurzaamheid; gericht op hoe het anders kan. Wil jij je laten inspireren door pioniers die vertellen hoe de regie in eigen leven te pakken en vooral laten zien hoe?

Bekijk dan de vijfde aflevering van GIDSLAND waar Liselore van Ekdom in gesprek gaat met Rineke Dijkinga, biologisch ondernemer en natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Onderwerpen als lokaal kopen bij de boeren en de bodemgezondheid van mens en natuur komen aan bod. De oplossing ligt volgens Dijkinga deels bij de mooie technologische ontwikkelingen als het gaat om landbouw en gezondheidszorg in combinatie met de oude kennis; integreer die twee.

”Voedsel uit een voedingsarme bodem, creĆ«ert op de lange termijn lichamelijke tekorten” aldus Dijkinga. In haar optiek is de broccoli vanuit de lokale keten beter dan de broccoli die 30.000 km heeft afgelegd om op jouw bord terecht te komen. Dijkinga geeft al jarenlang lezingen en trainingen door heel Nederland met als wens zoveel mogelijk bedrijven, kantines en zorginstellingen te inspireren onbewerkt, vers, lokaal eten te serveren. Je leest er meer over in het gedachtengoed van PUUR Westerwolde.

Benieuwd naar nog meer alternatieven? Maak dan vanaf 18 november kennis met het initiatief ‘ Mooi eten uit de lokale keten ‘ via de website www.mooietenuitdelokaleketen.nl