GIDSLAND in gesprek met Hesther Selbeck & Fajah Lourens I Contextuele paardentherapie - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
GIDSLAND

GIDSLAND in gesprek met Hesther Selbeck & Fajah Lourens I Contextuele paardentherapie

Redactie 9 december 2022

Het programma waarin we tweewekelijks een initiatief uitlichten dat alternatief biedt op diverse vlakken. Van onderwijs en gezondheid tot aan ondernemerschap en duurzaamheid; gericht op hoe het anders kan. Wil jij je laten inspireren door pioniers die vertellen hoe zij de regie in eigen leven pakken en vooral laten zien hoe?

Bekijk dan de zesde aflevering van GIDSLAND. Hierin spreekt Nikita Neijssel met vrijgevestigd systeemtherapeut Hesther Selbeck en ondernemer Fajah Lourens, die aanschuift als ervaringsdeskundige. Lourens volgde in Portugal de Contextuele Paardentherapie(CPT) bij Selbeck en deelt met ons haar beleving over een paard als co-therapeut.

Selbeck vertelt ons hoe en vooral waarom zij als professional de overstap maakte vanuit de GGZ naar paardencoach en intussen ontwikkelaar is van Contextuele Paardentherapie. “Het gaat over patronen doorbreken met hulp van paarden, en daarmee een context creëren die nodig is voor positieve therapeutische effecten’’, aldus Selbeck. Ook wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat therapie met het paard als co-therapeut positieve effecten heeft.

Lourens zei van tevoren sceptisch te zijn: hoe weet het paard welk antwoord te geven. Na haar levensveranderende eerste ervaring en de training Contextuele Paardentherapie bleef daarvan weinig over.

Ben je benieuwd geworden na het bekijken van de uitzending en wil je meer weten over de training Contextuele Paardentherapie? Kijk dan hier hoe jij de eerste stap kunt zetten om de regie in je eigen leven terug te pakken.

Als professional geïnspireerd geraakt en klaar voor een stap in de nieuwe richting? Kijk dan hier naar jouw mogelijkheden.