GIDSLAND in gesprek met Ariane Lelieveld | Meer grip op je energierekening - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
GIDSLAND

GIDSLAND in gesprek met Ariane Lelieveld | Meer grip op je energierekening

Redactie 27 januari 2023

Het programma waarin we tweewekelijks een initiatief belichten dat een alternatief biedt op belangrijke gebieden in ons dagelijks leven. Van voedsel, energie en onderwijs tot gezondheid, ondernemerschap en duurzaamheid, gericht op hoe het anders kan. Wil jij je laten inspireren door pioniers die laten zien hoe ze dat doen?

Bekijk dan deze aflevering van GIDSLAND waarin Judith Scholte in gesprek gaat met architect en ombouwer Ariane Lelieveld over meer grip op je energierekening.

De prijzen voor energie zijn de afgelopen tijd fors hoger geworden en de energiemarkt is instabiel. Dat betekent dat burgers en ondernemers slimmer moeten omgaan met hun energievoorziening. Het is belangrijk onafhankelijker te worden van de grote energiemaatschappijen en meer in je eigen energiebehoefte te gaan voorzien.

Zo heeft Lelieveld in 2012 al haar eigen energiecoƶperatie opgezet met zonnepanelen op daken in de wijk waar ze woont. Daarnaast wordt er gesproken over oplossingen voor huiseigenaren en huurders, of duurzame bronnen op termijn wel zo duurzaam zijn, de mogelijke alternatieve energiebronnen en nieuwe energiesystemen.

Meer lezen over dit onderwerp? Hieronder vind diverse links naar interessante nieuwe ontwikkelingen.

Zelf aan de slag!

Wat kan een huurder doen?

Energietransitie met virtuele energiecentrale.

Kan Nederland haar energiebedrijven zomaar nationaliseren?

Kap met duurzaamheid, wees rechtvaardig.