Ondernemerschap: Funda, Tesla en de zesjescultuur - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Economie en ondernemen

Ondernemerschap: Funda, Tesla en de zesjescultuur

Gesprek met Quintin Schevernels
De Nieuwe Wereld 7 januari 2023

Jelle van Baardewijk in gesprek met ondernemer en investeerder Quintin Schevernels over het ondernemerschap. “Ik zou Tik Tok gewoon verbieden.”

Quintin Schevernels zag alle hoeken van het bedrijfsleven in de eenentwintigste eeuw: corporates en start-ups, beursgenoteerde bedrijven, private equity en venture capital. Met zijn brede ervaring heeft hij een unieke integrale kijk op het ondernemen van nu en de toekomst. In gesprek met Jelle van Baardewijk ging Quintin in op enkele uitdagingen voor de ondernemer in de 21e eeuw, middelmatigheid, het leiderschap van Elon Musk, en de verslavende werking van Tik Tok: “Als ouder is het vreselijk moeilijk om een smartphone verbod in te stellen. Dan heb ik liever dat de overheid dat doet.” Investeren in de toekomst, met Quintin Schevernels.

De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering.

Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Thomas Bollen. De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland.