Einde petrodollar, opkomst BRICS, multipolaire wereldorde en goud gedekte munt | Gesprek met Jelena Postuma - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Economie en ondernemen

Einde petrodollar, opkomst BRICS, multipolaire wereldorde en goud gedekte munt | Gesprek met Jelena Postuma

Holland Gold 21 juni 2023

In deze aflevering gaan Paul Buitink en Joris Beemsterboer in gesprek met Jelena Postuma. Jelena is econoom, staat bekend om haar uitgebreide kennis over de BRICS en schuift regelmatig aan bij BlackBox. Ook is ze Fractievoorzitter voor de Forum van Democratie in Flevoland.

In dit gesprek gaat Jelena dieper in op het ontstaan van de BRICS en waarom deze groep steeds meer populariteit wint in niet-Westerse landen. Zo hebben zich al meer dan 30 landen aangemeld om zich aan te sluiten bij de BRICS. Waarom vindt dit juist nu plaats en wat zijn de uitdagingen voor de BRICS, zijn vragen die Jelena beantwoordt in deze video. Ook gaat ze dieper in op het ontstaan van de petrodollar en geeft ze haar visie over de rol van de dollar als wereld reserve munt. Steeds meer niet-Westerse landen willen namelijk dat de dollar deze rol verliest.

Tot slot analyseert ze de laatste geopolitieke ontwikkelingen en spreekt ze haar verwachtingen uit over de komst van een multipolaire wereldorde met een goud gedekte munt als alternatief voor de dollar.

Website Holland Gold

Interessante video?