De hele wereld verdient aan Europa | Een gesprek met Jilles van den Beukel - B Informed Media
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB
Economie en ondernemen

De hele wereld verdient aan Europa | Een gesprek met Jilles van den Beukel

De Nieuwe Wereld 19 november 2022

Jurgen Tiekstra in gesprek met energie-expert Jilles van der Beukel over de huidige gascrisis. “Het bestaande verdienmodel gaat eraan.”

Hoewel experts er al jaren voor waarschuwen moet Europa nu eindelijk zijn al te grote energie afhankelijkheid erkennen. Omschakelen is echter lastig, vooral midden in een energietransitie. Om deze complexe ontwikkelingen te duiden schoof energie-expert Jilles van der Beukel aan bij DNW gastanchor Jurgen Tiekstra. In hun gesprek laakte hij de slaapwandelaarshouding van Europa in het energiedossier. “In Amerika is altijd groter belang gehecht aan energie onafhankelijkheid,” zegt Van der Beukel: “Europa had beter moeten nadenken over de afhankelijkheid van Rusland.” Gas terugnemen, met Jilles van der Beukel.

De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Thomas Bollen. De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland.