B Informed Media - Wie zijn wij?
Het maatschappelijk media platform van en voor de burger & MKB

Wie zijn wij?

Hedda Schut Journalist

Hedda Schut komt uit de dagbladjournalistiek en werkt voor het bedrijfsleven, (rijks)overheden en magazines als freelance journalist, auteur, eindredacteur en tekstschrijver. Graag wil ze weten wat mensen en organisaties drijft. Haar belangstelling voor persoonlijke en collectieve groei, naar hoe het anders en beter kan, is er in deze tijd niet minder op geworden. Met haar artikelen doet ze graag een duit in het zakje van een bewustere samenleving.

Ton Verheijen Journalist

Ton werkt als redacteur en verslaggever voor diverse vakmedia en uitgeverijen. Sinds hij, een tijd geleden, afstudeerde aan de School voor Journalistiek, heeft hij geschreven over ‘alles’. Dat lijkt veel, en dat is het ook, maar een wijde blik op de samenleving is wat Ton betreft het meest inspirerend. Als ‘ontdekkingsreiziger’ zoekt hij nieuwe trends en probeert hij het verhaal achter het verhaal te vangen. ​

Drs. Karen Hamaker-Zondag is een internationaal bekende astrologe en Jungiaans therapeute, en heeft een eigen opleidingsinstituut: Asfaloth. Ze is even thuis in de wereld van spiritualiteit als in de grote maatschappelijke processen waar ze decennialang onderzoek naar heeft gedaan en waarin ze ook cursussen geeft. Karen schreef 36 boeken en talloze artikelen en is een internationaal geliefd spreekster. ​

Vicki Van Lommel Journalist

Vicki is columnist, onderzoeks- en wetenschapsjournalist die onder andere schrijft over duurzaamheid, klimaat, energie, circulaire economie, politiek en samenleving. Founder freepeoplemedia.com. “Als journalist probeer ik de realiteit te ontdekken, de meerledigheid weer te geven en de samenleving erover te informeren. Wanneer je de wereld beter begrijpt, heb je de mogelijkheid om keuzes te maken die je in je kracht zetten, zodat je het leven kan leiden dat bij je past.” ​

Desirée is ruim 40 jaar journalist, trendanalist en ondernemer met speciale belangstelling voor innovatie. Dat loopt van nieuwe vormen van samenleving tot vrije energie en functioneel productdesign. Ook kijkt ze graag naar opmerkelijke vormen van samenwerking in de natuur. Zowel de natuur als ons eigen lichaam is gericht op samenwerking. Uiteenlopende domeinen van wetenschap en spiritualiteit bevestigen dat en ontdekken steeds meer. Als journalist wil zij de kennis delen die uitnodigt om op een andere manier naar onze samenleving te kijken. ​

Carool Rijnierse Columnist

Carool is auteur, tekstschrijfster en columniste. Met het hart op de tong, een scherpe pen en een grote dosis interesse in de medemens. Ze is een moeder van drie zoons , gek op hun katten en honden en is graag buiten in de natuur.

Sjoukje Dijkstra Journalist

Sjoukje is geboren en getogen in Groningen. Zij is freelance journalist. Schrijft kritisch, gepassioneerd vanuit het ❤️. Kan heel slecht tegen onrecht, en wil recht doen aan de waarheid. Daarmee: waarheidszoeker én waarheidsschrijver. Gelovig. In God, en het goede van God in de mens. De strijd – goed vs kwaad is echt – en moet bevochten worden. Er is geen beter wapen en wapenuitrusting dan liefde in vrijheid én waarheid. Ook daarin altijd zoekende, én groot liefhebber van een stukje licht, humor en zelfspot. Oh ja, fervent sporter. Elke dag. Dat is dan weer om de wijntjes te compenseren.

Cees Hamelink Auteur

Prof. Dr. Cees Hamelink (1940) studeerde sociale ethiek en godsdienstpsychologie in Amsterdam. Hij promoveerde in 1975 aan de UvA en werkte als journalist, adviseur en wetenschapper in verschillende instellingen en landen. Hij was onder meer adviseur van VN secretaris-generaal Kofi Annan voor de World Summit on the Infomation Society en bestuurslid van Inter Press Service (Rome). Professor Hamelink is emeritus hoogleraar Internationale Communicatie (UvA), emeritus hoogleraar Media en Cultuur (VU) en is nu Athena hoogleraar voor Mensenrechten en Volksgezondheid aan de VU. Hij is honorair president van de International Association for Media and Communication Research , Fellow van de International Communication Association en hoofdredacteur van het wetenschappelijk tijdschrift International Communication Gazette. Prof. Hamelink publiceerde 19 boeken over mensenrechten, media en cultuur. In 2022 komt Communication and Human Rights uit.

Twan Houben Columnist

Mr. Twan Houben is strateeg en interim bestuurder. Hij studeerde rechten en bedrijfskunde. Twan deed o.a. ervaring op in het internationale bedrijfsleven gedurende tien jaren in directieposities voor de Engelse beursfondsen Wagon Plc. En GKN Plc. De laatste 15 jaren werkt hij vooral als adviseur en interim directeur voor middelgrote organisaties waar de strategie en/of bedrijfsvoering aan een revisie toe is. Hij schrijft graag over de effecten van geopolitiek op het bedrijfsleven. Vooral over de invloed vanuit de VS, de EU, de ECB en multinationals op het Nederlandse middelgrote-, en MKB bedrijf. Daarnaast heeft hij het over de interne oorzaken waardoor bedrijven in de problemen kunnen komen en hoe die - tijdig - op te lossen.

Willem Koert Journalist

Willem Koert is wetenschapsjournalist. Hij schrijft over gezondheid, voeding, beweging en farmacologie. Hij heeft gewerkt voor vakbladen uit de voedingsindustrie, landelijke dagbladen en fitnessmagazines, publiceerde in wetenschappelijke tijdschriften over het niemandsland tussen doping, recreatieve drugs en voedingssupplementen en is bovendien verbonden aan de coronasite overnu.nl.

Annemarie de Vries- Postma is leefstijl journalist en hoofdredacteur van “Leefstijl als medicijn”. Zij is co-auteur van het Handboek Leefstijlgeneeskunde en co-auteur van gecombineerde leefstijl interventie GLI TOTAAL en Lid Task Force Lifestyle Medicine ACRM/ Harvard.

Bert Blase Auteur

Bert Blase (1959) is ruim twaalf jaar burgemeester, in Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Vlaardingen en Heerhugowaard. Deze ervaring heeft zijn visie op onze democratie aangescherpt en verfijnd. Hij schreef hierover meerdere boeken, waaronder recentelijk ‘Opstand in de polder’. Hierin beschrijft hij hoezeer onze democratische instituties gebaseerd zijn op de ‘verticale’ principes van de vorige eeuw(en), terwijl onze samenleving intussen fundamenteel is veranderd. Dit is de oorzaak van de groeiende mismatch tussen politiek en samenleving, tussen systeem- en leefwereld. Het is de bron van wrevel, onvrede en protest. Bert Blase heeft de afgelopen jaren het voortouw genomen in tal van democratische vernieuwingen die op een andere, meer eigentijdse leest zijn geschoeid. Hij is initiatiefnemer van Code Oranje; beweging voor co-democratie. Transparantie, burgerzeggenschap en een veel interactiever en innovatiever samenspel tussen overheid en samenleving zijn hiervan de herkenbare pijlers. Voorbeelden zijn de burgerbegroting, de DoeMee-app, het openbare formatieproces, het themastemmen, de opkomst van lokale partijen, burgertoppen en meer transparant bestuur. In zijn bijdragen aan B Informed Media neemt hij de lezer mee langs de vele innovaties die de maatschappelijke democratie in ons land inmiddels rijk is.

Marjolein is vitaliteitscoach, hormoondeskundige en bestsellerauteur. Zij is vol passie als het gaat om vitaliteit voor vrouwen. Door middel van haar blogs, programma’s, boeken en online community informeert en inspireer zij vrouwen om de vitaalste versie van zichzelf te worden, ongeacht hun leeftijd. “Verander je voeding, verander je leven” is haar motto. “We hebben zoveel méér invloed op onze gezondheid dan we vaak denken”. ​

Jeroen bouwt aan stevige en liefdevolle mannenlevens. Zodat mannen de vader kunnen zijn die ze willen zijn, de echtgenoot, de collega, de vriend. Dit doet hij door middel van avontuurlijke trainingsprogramma’s met zijn organisatie Mannenkracht. Hij schreef er samen met zijn kompanen Rob en Pieter een verfrissend boek over: ‘Het is Tijd Man’. Hierin rekenen ze af met de vraag ‘Moet ik nou een koersbepalende alfaman zijn, of een verbindende alfalfaman?’ “Die tijd is voorbij. Je bent het allemaal. Als een man zich dat eenmaal realiseert, maakt hij hele andere keuzes.”

Christian Kromme Journalist

Christian is een visionair, futurist, keynotespreker en bestseller auteur. Zijn expertise ligt bij disruptieve technologieën. Christian is auteur van Amazon's bestseller 'Humanification - Go Digital, Stay Human'. In dit boek richt Christian zich op de fascinerende parallellen tussen biologie en technologie. De golven van technologische innovaties die elkaar snel opvolgen, zijn eigenlijk geen toeval. Het boek Humanification helpt managers, beleidsmakers, ondernemers en investeerders om te anticiperen op en te navigeren in een extreem snel veranderende wereld.

Hayo Bol Auteur

Hayo Bol is natuurgeneeskundig practitioner en heeft een praktijk voor integrale geneeskunde in Joure en Amsterdam. Hij combineert de nieuwste technologieën op gezondheidsgebied met een goed gesprek, de toepassing van Chinese kruiden en hedendaagse supplementen. Zijn motto: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.

Anja Jongkind en Greet Vonk zijn de auteurs van het bestseller boek PostTraumatische Groei – Sterker door ellende. Ze geven opleidingen, workshops, lezingen en gratis inspiratiesessies op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG). Daarnaast hebben ze een e-learning ontwikkeld voor iedereen die persoonlijk of professioneel te maken heeft met trauma of ellende. Of voor degene die er meer over wil weten. Hun werk is gebaseerd op een schat aan ervaring en op wetenschap. Ze deden ook zelf wetenschappelijk onderzoek naar PTG (inclusief wetenschappelijke publicatie). Eind 2021 hebben ze de podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’ gelanceerd. Meer info vind je op www.sterkerdoorellende.nl

Geert is veertig jaar actief als perfect tweetalige journalist in België, copywriter en storyteller. Hij werkte voornamelijk in Finance, HR, Retail en marketing. Hij kan goed luisteren en schreef inmiddels een veertigtal boeken als ghostwriter. Hij is een natuurtalent op het vlak van verbinden van mensen en bouwde een groot netwerk uit. Geert is oprichter van het Belgische www.re-story.be en is vader van vijf kinderen.

Voor Mischa is bezielde communicatie de kern van zijn werk: als journativist. Zijn missie is de weg voorbereiden naar een nieuwe samenleving. Hij was hoofd eindredactie van het Nederlands-Vlaamse online muziekmagazine KindaMuzik. Samen met Elke Leyman is hij auteur van ‘Disrupt Jezelf: als je de wereld écht vooruit wil helpen, begin dan met innoveren aan de binnenkant’. Met Jan Rotmans schreef hij ‘Omarm de chaos’. Hij is net als Geert Degrande oprichter van het journativistische platform www.re-story.be. Vader van twee kinderen. Hij heeft een universitaire opleiding en is bovenal autodidact.

Liselore van Ekdom is orthomoleculair natuurgeneeskundige en transformatie coach. Zij begeleidt zelfbewuste vrouwen fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch terug in hun element zodat ze hun natuurlijke potentieel kunnen (gaan) leven. Voeding, supplementen en kruiden, laboratoriumdiagnostiek en helende coaching technieken zijn elementen van haar unieke integrale aanpak op maat. De Your Elements praktijk voor orthomoleculaire natuurgeneeskunde en transformatie coaching is gevestigd in Hilversum.

Annemieke is al twaalf jaar zelfstandig werkzaam als tekstschrijver, taalstylist en redacteur. Naast wekelijkse artikelen voor een lokale krant schrijft zij blogs, nieuwsbrieven en (een enkel) personeelsmagazine voor mede-ondernemers. Voor de ondernemers die zelf graag schrijven, maar niet zo met teksten kunnen toveren als zij, zorgt ze dat de d-tjes en t-tjes goed staan en verandert ze zo hier en daar wat, tot de tekst wel precies vertelt wat zij willen zeggen. In haar vrije tijd is zij vrouw, moeder van twee min of meer puberende kinderen en kruipt zij graag met haak- of breiwerk op de bank.

Miriam Admiraal Virtual assistant

Miriam is eigenaar van VA-Solutions en werkt voor ons als Virtual Assistant. Door op organisatorisch en administratief vlak ondernemers werk uit handen te nemen krijgen zij meer tijd om zich te bezig te houden met de innovatie en inhoud van hun bedrijf. Denk hierbij aan het bijhouden van social media, website, inrichten community/online omgeving, nieuwsbrieven schrijven/versturen of webinars optuigen. Daarnaast fungeert zij als sparringpartner en denkt zij graag mee met haar klanten hoe zij hun onderneming kunnen optimaliseren en laten groeien.

Joy van Ommeren Social Media expert

Joy van Ommeren is eigenaar van A Joy to Employ. Zij werkt daar als zelfstandig online marketeer en communicatiespecialist samen met like-minded mensen en bedrijven die elkaar versterken. Duurzaamheid, persoonlijke groei en sociaal maatschappelijk ondernemen zijn belangrijke kernwaarden voor haar. Naast dat ze haar naam eer aan doet, is ze een levensgenieter met een sterke drive om zichzelf te ontwikkelen. Ze ontzorgt, adviseert en ondersteunt opdrachtgevers met plezier op het gebied van (online) marketing, social media marketing, recruitment marketing en design.

Benjamin is advocaat en houdt zich met name bezig met innovatie en nieuwe technologie. Hij is vol nieuwe ideeën en focust zich op de juiste oplossing van de totale business.

Raymond Baan Accountant MKB

Raymond is accountant en vader van twee kinderen. Hij zit al meer dan 30 jaar in het vak. Is zijn carrière begonnen bij Price Waterhouse Coopers en is daarna gestart bij een rechtsvoorganger van Wolfsbergen van Haarlem Accountants- en Belastingadviseurs om de accountancypraktijk op te zetten. Komend jaar is hij 25 jaar mede-eigenaar en partner van dit kantoor met 25-30 medewerkers in Capelle a/d IJssel. Hij heeft een passie voor cijfers en is een sparringspartner op financieel, fiscaal, bedrijfseconomisch en strategisch gebied voor zijn klanten in het MKB, die hij graag proactief, creatief en praktisch adviseert.

Max Sloot Marketing medewerker

Max is onze marketing medewerker en achter de schermen ondersteunt hij ons waar mogelijk. Hij heeft z’n ervaring opgedaan bij een internationale onderneming waar hij voor 3 bedrijven in verschillende landen de marketing doet. Daarbij ook het beheer van websites en social media. Opgegroeid in een ondernemend gezin waar alles mogelijk is en daardoor ook geïnspireerd door dit platform. Hij denkt graag mee in alle processen en helpt er naar te kijken met een frisse blik.

Nico Sloot Initiatiefnemer

Nico is internationaal ondernemer en vader van drie kinderen. Hij onderneemt met een missie en met compassie voor zijn medewerkers. In 2020 maakte hij de documentaire ’the system’. Hij vindt het belangrijk dat we toezicht houden op met name ethische kwesties in de maatschappij van nu. Nico pleit voor onafhankelijk nieuws en betrouwbare informatie. Alleen dan kunnen we de vruchten plukken van de positieve dynamische ontwikkelingen met als uitgangspunt vernieuwing en welzijn voor iedereen. Dat maakt voor onze kinderen en kleinkinderen het verschil of we een in- of humane toekomst tegemoet gaan. “Wees een goede voorouder!”

Nikita Neijssel Initiatiefnemer

Nikita is in alles wat ze doet gedreven door nieuwsgierigheid, passie en rechtvaardigheid in de puurste zin van het woord. Als mede-initiatiefnemer is dat dan ook waar zij voor staat bij B Informed Media; de missie en kernwaarden. Het is haar overtuiging dat de keuze van het volk bepalend is voor het ethisch- en journalistieke kompas van de redactie. Naast het uitzetten en waarborgen van de juiste strategie samen met het kernteam van specialisten, het dagelijks beleid en de inhoudelijke betrokkenheid aangaande de redactie. Nikita houdt ook graag een ‘’juridische’’ vinger aan de pols in samenwerking met de nauw betrokken advocaten. Dit alles doet zij vanuit positiviteit, gelijkheid en rechtvaardigheid.

De Nieuwe Wereld Samenwerkingspartner

De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers, Marthe van Rijn en Thomas Bollen. De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland.

Oersterk Samenwerkingspartner

De missie van Oersterk is om 1 miljoen mensen oersterk te maken. Door een gezonde leefstijl. Doe je mee? We leren je graag hoe je met drie momenten per dag je leefstijl positief verandert: Gezond eten, bewegen en ontspannen. We maken het makkelijk en leuk voor je. En het levert je veel op. Minder klachten, meer energie en lekkerder in je vel met OERsterk.

The Optimist Samenwerkingspartner

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen die de wereld veranderen. Al ruim een kwart eeuw (ooit begonnen als 'Ode') laat The Optimist zien wat er wél kan, denkend vanuit oplossingen. Naast het tijdschrift biedt The Optimist een positief geluid in de media via een digitale nieuwsbrief, sociale media, een podcast en diverse evenementen.

Re-story Samenwerkingspartner

Re-story is een community van mensen die de toekomst naar een bewustzijnssamenleving als een gezamenlijke onderneming zien, samen antwoorden zoekt op de vraag ‘hoe dan?’, elkaar helpt aan de slag te gaan en zo in beweging komt. Omdat, als we anders denken, kijken en voelen, we de wereld veranderen.